CASTLE: “Under Siege”

Σε σύντομο χρονικό διάστημα από το ίδιο το ντεμπούτο τους, και μόλις ενάμιση έτος μετά το χλιαρό “Blacklands”, οι Castle ηχογραφούν το καλύτερο album τους.

Το αμερικάνικο ντουέτο του σκοτεινού hard rock και heavy metal ήχου που φλερτάρει με old-school χροιές και παίζει με μοντέρνες αποδόσεις αρνητισμού προσφέρει το “Under Siege”, έναν πολύ καλό δίσκο που θα μαγνήτιζε κόσμο και κοσμάκη πριν από δύο δεκαετίες.

Αυτό σημαίνει ότι προσεγγίζει το underground rock που οι σημερινοί ακροατές παραβλέπουν για τις μπάντες που έχουν κάτι glam-y να προσφέρουν. Η φύση του είναι αυτή: album που θα ακούγεται στα υπόγεια, περιέχει συνθέσεις για περιορισμένου κοινού shows και ένα σύνολο που θα ξενίσει τους 00s rock fans κι έπειτα.

Οι λιγοστές του συνθέσεις είναι πολύ καλές, με άριστες κιθάρες, παραγωγή και φωνητικά (πολύ περισσότερο γυναικεία παρά αντρικά). Το “Under Siege” θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει το επίσημο εναρκτήριο album των Castle μιας και επιτέλους φαίνεται η πραγματική τους μουσική ταυτότητα. Και μας αρέσει.

434