RINGWORM: “Hammer Of The Witch”

Το γεγονός ότι μία μπάντα συνεχίζει μετά από 20 και πλέον χρόνια να κυκλοφορεί δουλειές που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον μόνο αξιοθαύμαστο μπορεί να είναι.

Οι Ringworm με την κυκλοφορία του “Hammer Of The Witch” αποδεικνύουν ότι είναι η hardcore δυναμική και η ικανότητα για σύνθεση είναι χάρισμα. Είναι σίγουρο πως δεν έχουν βαλθεί να αλλάξουν την ρότα της hardcore σκηνής ούτε να πρωτοπορήσουν αλλά να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα φτύνοντας άκρως πωρωτικά riff και άρτια δομημένα κομμάτια καθ όλη την διάρκεια του καινούργιου τους πονήματος.

Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ακούγοντας το εναρκτήριο “Dawn of Decay” αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχει τρόπος να ακούγεσαι παραδοσιακός και ταυτόχρονα ενδιαφέρον. Κλασικά punk riff ακολουθούνται από στιβαρές hardcore εξάρσεις και από την στιγμή που η δομή των κομματιών είναι άρτια το μόνο που ασυνείδητα κάνει κάποιος είναι να αρχίζει να κουνάει το κεφάλι του πάνω κάτω. Το κερασάκι στην τούρτα του “Hammer Of The Witch” είναι τα thrash στοιχεία που ξεπροβάλλουν σε ανύποπτους χρόνους και προσδίδουν ταχύτητα, διαφορετικότητα και μία άλλη δυναμική στον δίσκο. Πάρτε για παράδειγμα το “I Recommend Amputation” και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Το σύνηθες πρόβλημα που μαστίζει κυκλοφορίες του εν λόγω είδους είναι το πρόβλημα της μονοτονίας και κατά ένα τεράστιο βαθμό οι Ringworm καταφέρνουν να το υπερπηδήσουν με τον πλουραλισμό των ρυθμών και τις εναλλαγές στο ύφος των riff που παρουσιάζουν στο “Hammer Of The Witch”. Τα φωνητικά είναι το μόνο πράγμα που παραμένει απείραχτο και απαράλλαχτο σε όλη την διάρκεια του δίσκου αλλά η απίστευτη δυναμική των γρυλισμάτων του mr. Bulloch περισσότερο σε αποστομώνει παρά σε κουράζει.

Όπως καταλάβατε δεν υπάρχει λόγος να μην ασχοληθείτε με την εν λόγο κυκλοφορία. Εάν γουστάρετε μπάντες όπως οι Integrity και οι Earth Crisis σε μία πιο brutal έκδοση τότε καλωσορίστε το “Hammer Of The Witch” των Ringworm. Παραγωγή τούμπανο, riff- άρες, έξτρα πωρωτικά κομμάτια και άρτια δομή από μια μπάντα που σέβεται την μακρά ιστορία της και όλους όσους ασχολούνται ακόμη με αυτό το είδος. Approved!

458

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.