HIGH SPIRITS: “You Are Here”

Οι High Spirits κυκλοφορούν το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ τους, το “Υou are here”.

Συμπεριλαμβανομένου και της προηγούμενης δουλειάς τους, προσπαθώ να βρω κάτι που θα μπορούσε να συγκινήσει έστω κι έναν πιστό του είδους.  Κι όμως, απ’ ότι φαίνεται, τουλάχιστον σε επίπεδο Ευρώπης μετά και το Hard Rock Fest του 2012, οι H.S.έχουν πάρει αρκετά εύσημα. Άγνωστα τα των Γερμανών, θα πω εγώ… Θέλω να πω ότι ακούς ένα τέτοιο δίσκο, 35 χρόνια σχεδόν μετά τους Angel Witch και υπάρχει μήπως η περίπτωση να ξαφνιαστείς;

Για να πάμε όμως στο τώρα, το “You are here”, αυτοπροσδιορίζεται ως κάτι το δυνατό. Και φαίνεται πως οι συντελεστές υπολόγισαν πολύ σ` αυτό, ηχογραφώντας για δεύτερη φορά το ομώνυμο τους κομμάτι “High Spirits” που εμφανίζεται ως hit, προκειμένου να προστεθεί εκ νέου χωρίς drum machine, όμως, αυτή τη φορά. Πάντως, ο metal mastermind του Σικάγο Chris Black, μέλος και άλλων συγκροτημάτων όπως οι Pharaoh, oι Superchrist κ.α, είναι ιθύνων νους  της αυτής προσπάθειας.

Ακούγοντας το πολλές φορές (παρά τη θέληση μου), μπορώ να βρω ότι είναι κάτι χιλιοφορεμένο μουσικά και αισθητικά, με φωνητικά copy paste σ` ότι κι αν λένε, στιχουργικά ένα ανόητο λίγο ξέσπασμα έρωτα και επαναλαμβανόμενα ρυθμικά μοτίβα. Για παράδειγμα τα συνεχή high-pitch κιθαριστικά σολάκια που στιφογυρίζουν την ίδια νότα, χωρίς να διανθίζουν όντως τον ήχο του τραγουδιού. Μετά δυσκολίας θεώρησα υποφερτό το “Gone to Pieces”.

531