SINBREED: “Shadows”

Δεύτερη δουλειά για τους Γερμανούς Sinbreed και όσοι από εσάς θέλετε μια καλή δόση από ποιοτικό γερμανικό power-speed metal τότε μάγκες “γίνατε” για τα καλά.

Τέσσερα χρόνια μετά το επιτυχημένο When worlds collide που τους έδωσε τη δυνατότητα να παίξουν σε Αμερική και Ευρώπη, η μπάντα απο τα περίχωρα της Φρανκφούρτης υπέγραψε συμβόλαιο με την AFM και κυκλοφορεί το δεύτερο πόνημα της με το τίτλο Shadows.

Πρώτης κατηγορίας power metal που φέρνει μαζί του έναν αέρα φρεσκάδας που δεν είναι πλέον και τόσο συχνό φαινόμενο. Σίγουρα οι Sinbreed δεν αλλάζουν το power metal αλλά το ανανεώνουν με μια κυκλοφορία που δεν πρέπει επουδενί να περάσει στο ντούκου από τους φίλους του είδους που δεν είναι και λίγοι.

Από το 2012 και μετά ο Marcus Siepen, κιθαρίστας των Blind Guardian, έγινε πλήρες μέλος και των Sinbreed και αντάμωσε τον φίλο του, drummer των Blind Guardian, Frederik Ehmke ο οποίος βρίσκεται στο group από την αρχή. Η δουλειά του Marcus σε riff και solo είναι ίσως και καλύτερη από αυτή της κύριας μπάντας του. Ο Frederik βομβαρδίζει στα drums στα γνωστά υψηλά standard του. Ο Άσσος μπαστούνι όμως υπάρχει και αυτός είναι η φωνάρα που ακούει στο όνομα Herbie Langhans (ex-Seventh Avenue). Βραχνή αλλά και άκρως μελωδική όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Τα πλήκτρα χρωμάτίζουν όσο πρέπει τη  το τελικό αποτέλεσμα χωρίς να πέρνουν ποτέ τα ηνία.

Η ατμόσφαιρα του Shadows θα τη χαρακτήριζα βαριά και σκοτεινή για τα δεδομένα του γερμανικού power metal και καθόλου μα καθόλου happy και cheesy. Μεγάλο αβαντάζ για τη μπάντα γιατί δεν πάει άλλο με τις στρουμφο-metal κυκλοφορίες. Κανένα κομμάτι δεν παίρνει 10 (ίσως ο επίλογος, Broken Wings) αλλά και κανένα δεν παίρνει κάτω από 8. Υψηλό επίππεδο όλα τα κομμάτια με τα call to arms, shadows, black death και far from home να κερδίζουν στο νήμα.

Η παραγωγή του έμπειρου Marcus Teske (Symphony X, Vanden Plas και πολλών ακόμη) είναι αψεγάδιαστη αναδεικνύοντας κάθε όργανο και κάθε νότα.

Οι φίλοι των Accept, Blind Guardian, Sinner κτλ. να σπεύσουν.

ΥΓ Ναι, το album ΔΕΝ έχει μπαλάντα. 

456