ABRAMIS BRAMA: “Enkell Biljett”

Abramis Brama. Αβραμίδα ή χάνι. Ψάρι του γλυκού νερού.

Στην περίπτωση μας όμως, πρόκειται για hard rock συγκρότημα, σουηδικής καταγωγής. Οι τύποι αυτοί, ερμηνεύουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τη μουσική παρακαταθήκη των 70s πριν αυτή την retro rock έξαρση.

Θα ρωτήσεις εύλογα, γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί;

Επειδή, καλέ μου φίλε, τραγουδούν στα σουηδικά. Και δε θα σε χαλάσει, πίστεψε με.

Βγάλε λοιπόν, ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή (γιατί αυτό  σημαίνει “Enkel Biljett”) και ετοιμάσου για ένα ταξίδι με το έκτο δισκογραφικό όχημα των Abramis Brama.

Εστιάζοντας στη χαρούμενη πλευρά εκείνης της περιόδου και όχι στην σκοτεινή και heavy, θα χαροποιήσει τόσο τους φίλους του melodic rock (ότι και αν σημαίνει αυτό) και τους πιο μουσάτους.

Με νέο μπασίστα στη σύνθεση, τον Mads Rydström (Backdraft) και τον Ulf Torkelsson με την πανέμορφη φωνή του και μια παραγωγή καθαρή και όχι επιτηδευμένα, βρώμικη.

Επιρροές από Uriah Heep και UFO, ως και ZZ Top ή Deep Purple, ακόμα και Soundgarden (θυμίζει λίγο Cornell η φάση), οι Abramis Brama είναι κάτι το όμορφο.

Το “Enkell Biljett” δε θα σε κουράσει καθόλου και ας μην ξέρεις τι λέει αυτός ο τύπος. 

487

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.