NEW ZERO GOD: “Under the Influence of Captain Pan Ikatak”

Ένα χρόνο μετά την τελευταία τους κυκλοφορία, “Short Tales & Tall Shadows”, οι New Zero God του Μιχάλη Πούγουνα (πρώην frontman των πρωτοπόρων της ελληνικής goth/post punk σκηνής Flowers of Romance)  βγάζουν νέο digital single.

Το έξυπνο όνομα αυτού “Under the Influence of Captain Pan Ikatak” και αποτελείται από τέσσερα καινούρια τραγούδια (τρία- plus one για την ακρίβεια, μίας και το ένα είναι remix).

Πρώτο εξ αυτών είναι το “Hell Bet On Me To Lose” και ξεκινάει με ένα βήξιμο/throat clearing από εκείνα που κάνεις όταν ετοιμάζεσαι για κάποια βαρύγδουπη δήλωση. Η αυτοπεριγραφή της μπάντας ως dark rock n’ roll ταιριάζει γάντι στο συγκεκριμένo κομμάτι, το οποίο μιλάει για έναν τύπο που  η ζωή/  μοίρα/ όπως-θες-πες-το κυνηγά ανηλεώς. Η ταχύτητα της κιθάρας, σε συνδυασμό με τους στίχους και τις σειρήνες περιπολικών δημιουργούν συνεχώς εικόνες κινηματογραφικού car chase ταινίας δράσης.

Δεύτερο έρχεται το “Under The Radar” και κινείται σχετικά στα ίδια πλαίσια με το εισαγωγικό κομμάτι. Η φωνή είναι ελαφρώς πιο πομπώδης και μαζί με τα “Ωωωωωω” που ακούγονται στο ρεφρεν δίνουν έναν πιο επικό τόνο. Μέσω των στίχων δίνεται η παρότρυνση να μην καταπίνεις αμάσητο ό,τι σου “πουλάνε” και να αντιστέκεσαι (Question everything they put in your head/ Do not submit). Ο δυναμισμός της σύνθεσης υποστηρίζει απόλυτα το μήνυμα αυτό.

Για το τέλος έμειναν οι δύο versions του “Shadow of Wealth”. Στην  “αυθεντική”  πεντάλεπτη εκδοχή του, τα drums και οι κιθάρες γίνονται πιο αργές και την εμφάνιση τους κάνουν χαρακτηριστικά goth πλήκτρα. Τα φωνητικά είναι σαφώς πιο μελαγχολικά και η θεματολογία του κομματιού το ίδιο (in the shadow of so much love there is this suffering/ in the shadow of so much wealth there is this hate). Οι ομιλίες και τα μοχθηρά γέλια που ακούγονται στο background εντείνουν το “ψυχοπλάκωμα” που δημιουργείται.

Στο remix, το οποίο είναι ενάμισι λεπτό μικρότερο κι έγινε από το ελληνικό ηλεκτρονικό ντουέτο Dark En Ciel , η ατμόσφαιρα παραμένει η ίδια, απλώς μας προσφέρει μια διαφορετική οπτική γωνία. Τα ηλεκτρονικά στοιχεία μαζί με κάποια στρατηγικά τοποθετημένα γυναικεία φωνητικά δίνουν μια πιο ρυθμική νότα, και σε παρακινούν να χορέψεις όπως δίδαξαν τα goth kids στο South Park.

Συνολικά είναι μία ενδιαφέρουσα δουλειά με ωραία στοιχεία, ένα καλό ορεκτικό αναμένοντας κάτι μεγαλύτερο.

545

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 93 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.