I AM HERESY: “Thy Will”

Θα γίνει μάχη! Θα γίνει μάχη σου λέω, και το εναρκτήριο λάκτισμα θα το δώσουν οι I Am Heresy!

Το “Thy Will” αποτελεί μια φωνή απόγνωσης και δια της ακρόασης, μια μορφή εκτόνωσης, η οποία βασίζεται σε post hardcore (κυρίως) νόρμες, βουτηγμένες σε death επιρροές και μοντέρνας κοπής ακούσματα. Δε μένει στάσιμο (δε θέλει) και σου παραδίδει πολλαπλώς τα αχαμνά στο χέρι. Και σου αρέσει…

Κινητήριος μοχλός της μπάντας είναι ο frontman Nathan Gray (τραγουδιστής των Boysetsfire) ο οποίος δίνει ρέστα με τις ερμηνείες του και την ευκολία με την οποία εναλλάσσει ρόλους με τη φωνή του, ενώ η ύπαρξη τριών κιθαριστών συντελεί άκρως θετικά στον όγκο, αλλά και στην απόδοση.

Οι συνθέσεις βγάζουν οργή, αλλά όχι ανεξέλεγκτα και σίγουρα όχι επιτηδευμένα. Αποτελούν ένα άτυπο soundtrack αντίστασης και εναντίωσης στην οποιασδήποτε μορφής κοινωνική βία, και αυτό χάρη στα φωνητικά του Gray τα οποία δε σε πείθουν για κάτι αντίθετο.

Μετωπική επίθεση μέσω πολύπλευρων (αλλά όχι και περίπλοκων) συνθέσεων. Αυτό είναι το “Thy Will” και μέσω αυτού, οι I Am Heresy αφήνουν δυνατά το στίγμα τους στη μουσική βιομηχανία. Αρρώστια, και ξανά play!

468

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.