SELFMACHINE: “Broadcast Your Identity”

Όταν άκουσα τα πρώτα δευτερόλεπτα του “Broadcast Your Identity” σκέφτηκα να ξεκινήσω κάνοντας πικρόχολα σχόλια για το κατά πόσο η μπάντα προσπαθεί να ακουστεί σα μια μίξη Sepultura και Soilwork.

Λίγα λεπτά αργότερα, έβαλα το φτυαράκι πίσω στη θήκη του και συνειδητοποίησα πως εν τέλει αυτό που προσπαθεί να κάνει το κουιντέτο από το Άμστερνταμ δεν είναι διόλου κακό. Απεναντίας!

Μπολιάζοντας δε, τις παραπάνω επιρροές με μοντέρνας κοπής metal (αυτό ντε, που δεν του αρέσουν οι ταμπέλες και αποφεύγει να αυτοπροσδιορίζεται, προκειμένου να παίζει “μπάλα” όπως θέλει), καταφέρνουν και φέρνουν στην επιφάνεια μια δουλειά άξια αναφοράς, που θα χαροποιήσει αρκετά fan συγκροτημάτων όπως Killswitch Engage, Scar Symmetry και Threat Signal.

Groovάτοι ρυθμοί, brutalιές να εναλλάσσονται με καθαρά φωνητικά, τεχνικούρα, σύγχρονη παραγωγή, ωραίες ιδέες και γενικά ένα album που ναι μεν δεν ανακαλύπτει εκ νέου το θαυμαστό κόσμο της μουσικής, αλλά δίνει ακριβώς αυτό που πρέπει, στις επιθυμητές δώσεις και με το σωστό τρόπο, στον ακροατή.

Μια πραγματικά δυναμική δουλειά που αξίζει την προσοχή όσων τα αυτιά κουνιούνται ρυθμικά στο άκουσμα των προαναφερθέντων Soilwork και Threat Signal.

Το “Broadcast Your Identity” βάζει γερά τους Selfmachine στη μουσική βιομηχανία. Ευελπιστώ σε ανάλογη συνέχεια!

476

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.