ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: Universe217 (20/02/14) Garden4

Οι πειραματικοί σωλήνες ήταν έτοιμοι, στημένοι. Η ομάδα επιστημόνων της Trailblazer και των Universe217 είχαν σαφές πλάνο εργασίας και το μόνο που έλειπε ήταν ένας σεβαστός αριθμός εθελοντών – πειραματόζωων.

Αλλά η Πέμπτη εκείνη ήταν η πιο δύσκολη και κάποιο είχαν αμφιβολίες για την ασφαλή έκβασή της. Τσικνοπέμπτη συνεπάγεται βαρυστομαχιά και έπειτα θέληση κατάκλισης με σκοπό την ανακούφιση.

Επιπλέον, η καλαθοσφαιρική σύγκρουση των αιωνίων αντιπάλων στα πλαίσια της Ευρωλίγκας, έπληξε την ίσως, πιο επιτυχημένη μέρα από απαρχής Trailblazer Experiment.

Κι όμως, το επαγγελματικότατο στήσιμο των Universe217, που είχαν φέρει το δικό τους ήχο, φώτα και τα λοιπά, δεν πήγε χαμένο.

Κιθάρα δωδεκάχορδη ο Μάνος, drumset με πολλά πιατίνια ο έτερος Μάνος,  μπροστά του ο όρθιος μπασίστας Νίκος και η Τάνια με την αιθέρια μαγευτική φωνή της και τα κρουστά της.

Έχοντας κλέψει λίγα μέτρα από τον ωφέλιμο χώρο του Garden σε σχέση με όλες τις προϋπάρχουσες μπάντες, έτσι ώστε το μεγάλο τυμπανιστικό σετ να χωρέσει και η τραγουδίστρια να έχει την άνεση να κινηθεί, ξεκίνησε ένα “υποτονικό” πρόγραμμα με πολλές επιτυχίες του συγκροτήματος.

Με τραγούδια από όλες τους τις κυκλοφορίες, μας άφησαν με το στόμα ανοικτό με το αρμονικό δέσιμο τους και της άρτια εκτέλεση των ακουστικών μορφών των τραγουδιών τους. Όσοι ήμασταν δε, κοντά στη σκηνή και ακούγαμε και τη φυσική, εκτός του μικροφωνικού συστήματος, χροιά και έκταση της Τάνιας, νιώσαμε μια ανατριχίλα και μια συγκίνηση. Κάποιοι μάλιστα, έκαναν μια αναφορά στην χαρισματική Janis Joplin ακούγοντας την Τάνια και της απέδωσαν τα όσα αξίζει στην χαρακτηριστική και παθιασμένη της απόδοση. Οι μουσικοί που την περιβάλλουν είναι και εκείνοι πολύ άξιοι, αλλά η φωνή της είναι τόσο σπουδαία που σε κάνει να λες ότι κάποια στιγμή θα εξιστορείς τη νύχτα που τους άκουσες.

H frontwoman χρησιμοποιώντας βραχιόλια, μαράκες και spring drum, που συμπληρώνουν την καλλιτεχνικότητα της ακουστικής της ευρύτητας ολοκλήρωνε ευρηματικά τις φοβερές μουσικές των άλλων τριών.

Αν ήταν άλλη Πέμπτη, ο κόσμος δε θα χωρούσε στο Garden. Αλλά και πάλι, νικητές ήταν οι διοργανωτές και οι Universe217.

Είναι δύσκολο να νικήσεις ντέρμπι και κοψίδια! Το έκαναν όμως!

Universe 217 setlist
Song for Good Night
Fire
Ambient
Unfullfilled
Nothing66
Ministry
Burden of Evil
Zeppelins
Towards the sun
Run
Words

photos: Αναστασία Βερτεούρη

538

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.