ΤHE SOCKS: “The Socks”

Η επιρροή των 70s hard rock δεν έχει τελειωμό!

Σε λίγο, θα αρχίσουμε να μετράμε το χρόνο από το 1971 ξανά και να γνωρίσουμε για πρώτη φορά τις νέες τότε ψυχοτρόπες ουσίες που είχαν δεθεί αναπόφευκτα με τη μουσική αυτή.

Μάλλον, καταλάβατε που το πάω! 70s rock revial, retrorock, vitage rock ή όπως αλλιώς εμείς οι “ειδήμονες” αποκαλούμε αυτή τη νοσταλγία για τον παλιό εκείνο ήχο, που μαστίζει το χώρο τα τελευταία χρόνια. Δουλείες ξεπετιούνται από παντού, που ακούγονται πραγματικά σαν να είχαν παραχθεί τότε.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με τους Γάλλους (ναι και όμως δεν είναι Σουηδοί) The Socks (τύφλα να έχει ο Χαϊτίδης) και το ομώνυμο ντεμπούτο full length τους. Αν αγαπάς τους Graveyard, εδώ είσαι, μάγκα μου!

Από την αρχή, σε βάζουν να ράψεις καμπάνες παντελόνια στον, ξεχασμένο από το χρόνο, ράφτη της  γειτονιάς σου με το εξαίσιο “Some Kind of Sorcery”, αν και η φοβερή ομοιότητα του με τους Graveyard του αφαιρεί κάποια points.

Από κει και πέρα, κομμάτια σαν τα “Holy Sons” και “Gypsy Lady” τους κρατούν, ναι μεν στην πεπατημένη, ήδη οδό, αλλά σε υψηλό επίπεδο αυτής!

Retro ή όχι, είναι ένα ευχάριστο άκουσμα με καλή παραγωγή και υπέροχο εξώφυλλο!

538

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.