ROTTING CHRIST: "Αealo"

Ποιος Σάκης Ρουβάς; Ο Σάκης Τόλης είναι αυτός που μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό! Και με κάθε κυκλοφορία των RottingChrist, συνεχίζει ένα πραγματικά απίστευτο σερί από τις πρώτες κιόλας μέρες ύπαρξης της μπάντας.

Το σπουδαιότερο δε, είναι το ότι παρόλο που η μουσική τους είναι εν γένει black, δεν έχουν σταματήσει να πειραματίζονται με τον ήχο τους, είτε βάζοντας ορχήστρες (“Sanctus Diavolos”) είτε χρησιμοποιώντας λογής σύγχρονα εφέ στα τραγούδια τους (“Sleep of the Angels”, Khronos”), γεγονός που μαρτυρά πως η στασιμότητα μάλλον δεν συμπεριλαμβάνεται στο λεξικό της μπάντας. Μάλιστα από το προηγούμενο album (“Theogonia”) το συγκρότημα είχε χρησιμοποιήσει διάσπαρτα αποσπάσματα παραδοσιακής μουσικής, ηπειρώτικης προέλευσης (aka ethnic) στο background, κάτι το οποίο προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και πολλά κολακευτικά σχόλια. Και εφόσον το πείραμα πέτυχε, οι RottingChrist αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν την επόμενή τους δουλειά βασισμένοι κυρίως σε αυτήν την ιδέα. Το πρώτο λοιπόν ελληνικό black- ethnic album είναι γεγονός, και ακούει στο όνομα “Aealo”. Ο Σάκης, κιθαρίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και ο ιθύνον νους πίσω από κάθε κίνηση της μπάντας, μας χαρίζει ένα δίσκο που για μια ακόμη φορά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτούς τους εξωτερικού και δικαιολογεί γιατί το όνομα του συγκροτήματος φιγουράρει συνεχώς σε αφίσες σε όλον τον κόσμο. Έντεκα συνθέσεις γεμάτες έμπνευση και με συμμετοχές από Primordial, Necromantia, DirtyGrannyTales, Δαιμόνια Νύμφη και DiamandaGalas(η έκπληξη του δίσκου). Ιδιαίτερη μνεία σταriffs του Σάκη δε χρειάζεται. Όλοι γνωρίζουμε την ικανότητα αυτού του ανθρώπου να παράγει εξαιρετικά κομμάτια. Ελαφρώς ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα τα “Aealo”, “Eon Aenaos”, “Noctis Era” και “Thou Art Lord”, ενώ πολλά συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν στο συγκρότημα για το OrdersfromtheDead, το οποίο κλείνει το album. Σε αυτό οι RottingChrist ντύνουν μουσικά με μεγάλη επιτυχία το ομώνυμο τραγούδι της Diamanda Galas. Το ευρύτερο κλίμα του “Aealo” είναι άκρως επικό, ατμοσφαιρικό και οι πολεμικές ιαχές που συναντώνται, ολοκληρώνουν το ήδη εξαιρετικό σύνολο. Από ότι φαίνεται η μεταγραφή της μπάντας από τη CenturyMedia στη SeasonofMist, έπιασε τόπο και πλέον το ελληνικό κουαρτέτο έχει κερδίσει όποιο στοίχημα και εάν είχε βάλει στο μουσικό τομέα. Δε μπορώ να πω εάν είναι ο καλύτερος δίσκος τους. Άλλωστε αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Το μόνο σίγουρο είναι πως το “Aealo” είναι μακράν η πιο “επαγγελματική” τους κυκλοφορία μέχρι σήμερα, από πλευράς παραγωγής, συνθέσεων και ενορχήστρωσης. Η σκληρή δουλειά λοιπόν ανταμείβεται και φέρνει αποτελέσματα, και τρανό παράδειγμα αποτελούν οι RottingChrist, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια παίζουν στην α’ εθνική της metal μουσικής, βάζοντας σαφή θεμέλια για το champions league.


609

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.