THE UNGUIDED: “Fragile Immortality”

Οι The Unguided είναι το πνευματικό παιδί του Richard Sjunnesson, με το οποίο ακολουθεί τη μουσική ρότα που είχε στο νου για την πρώην μπάντα του, τους Sonic Syndicate.

Αποχωρώντας από τη μπάντα λοιπόν, πήρε μαζί του και τους Roger Sjunnesson (κιθάρα) και Roland Johansson (καθαρά φωνητικά), αφήνοντας τους Sonic Syndicate να metalcorίσουν με την ησυχία τους.

Στο “Fragile Immortality” (δεύτερο full length τους), έχουν παρέα και τους Henric Carlsson (Chiper System, ex- Nightrage) στο μπάσο, και Richard Schil (Acacia, Level Above Human, Vile Scar) στα drums, και αυτό που προσφέρουν είναι μια τίμια melodic death δουλειά (μοντέρνας κοπής), η οποία όμως απευθύνεται κυρίως στους fan των πρώτων δίσκων των Sonic Syndicate. Και αυτό διότι, όπως μια ζωή οι Sonic ήταν μέτριοι, έτσι και οι The Unguided δε μπορούν να αποφύγουν το β’ διαλογής υλικό που πάντα προσέφεραν.

Εν ολίγοις, δε θα ακούσετε τίποτα (μα τίποτα) καινούργιο στο “Fragile Immortality”, και παρότι δε μπορείς να το χαρακτηρίσεις “κακό”, είναι αδύνατο να ασχοληθείς ουσιαστικά μαζί του, όταν υπάρχουν τόσες πολλές μπάντες στην εν λόγω σκηνή που έχουν περισσότερα να δώσουν.

Αν δηλώνετε fan των Sonic Syndicate, και έχετε διάθεση για συμβιβασμούς, τότε μια χαρά θα σας κάτσει… Εγώ, απλά θα τους προσπεράσω…

509

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.