CIRCLE: “Holywood”

Επανέκδοση.

Φινλανδοί οι Circle.

To ύφος τους είναι progressive μέχρι το μεδούλι και στο συγκεκριμένο 32o album τους (που είχε κυκλοφορήσει το 2008) υπάρχει η γνωστή στους οπαδούς τους, έντονη ύπαρξη επιρροών krautrock.

Επανεκδιδόμενο από την Ektro Records, του μέλους της μπάντας Jussi Lehtisalo, σε διπλό βινύλιο, έχει στην κιθάρα και στα φωνητικά των frontman των Jesters of Destiny (των οποίων το μοναδικό album, “Fun at the funeral”, επανακυκλοφορεί από την ίδια εταιρία), Bruce Duff.

Αν λοιπόν σου αρέσει το kraut, διάβαινε. Ειδάλλως, go away.

Όπως φαίνεται, αυτό είναι το πιο heavy metal album τους και περιέχει το υπέροχο “Earthworm”, ενώ μετά από εκείνο έρχεται το δυνατό “Sacrifice”, που θα μπορούσε να βρίσκεται σε ένα κλασικό metal album και έχει riff πανομοιότυπο με το “The Four Horsemen” των Metallica.

Σε γενικές γραμμές, το album κινείται σε psychdelic prog rock/metal μονοπάτια, αν εξαιρέσεις το προαναφερθέν κομμάτι και το “Hard to Realize”, που είναι ένα υπέροχο americana δημιούργημα, αλλά δεν κολλάει καθόλου με όλα τα υπόλοιπα. Μουσικά τουλάχιστον.

Δεν είναι άσχημο, αλλά δε θα το κάνω και εικόνισμα. Ούτε θα λυπηθώ να πω πως, ίσως άθελα τους έκλεψαν τους Metallica!

Θα προσπαθήσω όμως να ακούσω κάποιο άλλο από τα αμέτρητα album τους. Εξάλλου, έχουν παίξει στο Roadburn Festival, που από μόνο του σημαίνει πως μόνο τυχαίοι δεν είναι!

535

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.