COMPLETE FAILURE: “Crossburner”

Αυτό το φθινόπωρο φαίνεται πως είναι η εποχή του σκοτεινού hardcore και grind, μετά τους Friendship και All Pigs Must Die σκάνε και οι Complete Failure (γνωστοί και ως ComFail) στο σκοτεινό moshpit των ψυχών.

Προερχόμενοι από το Pittsburg και με το ένα πόδι στην αμερικάνικη punk/hardcore σκηνή και το άλλο στην grind/powerviolence, μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο όνομα αλλά από ποιότητα δεν τα λένε καθόλου άσχημα, αναμενόμενο βέβαια μιας και πρόκειται για προστατευόμενους του Steve Austin και παλιά tour φιλαράκια των Today Is The Day. Κάπου μεταξύ του χαοτικού fastcore των πρώιμων Nails και Hoax, του ωμού grind των Rotten Sound και Brutal Truth και του γρήγορου crust/punk των Jesus Fucking Christ και His Hero Is Gone, το “Crossburner” είναι 35 περίπου λεπτά ασταμάτητο ξυλίκι δίχως έλεος. Τα κομμάτια είναι πιο μεγάλα σε διάρκεια από ότι περίμενα, με τα περισσότερα να κυμαίνονται μεταξύ 2 και 4 λεπτών, και η παραγωγή αναμενόμενα υψηλής ποιότητος μιας και όπως και το προηγούμενο άλμπουμ τους, το “The Art Gospel of Aggravated Assault” του 2012, κυκλοφορεί με τις πλάτες της Season of Mist.

Ηγέτες και πρωτοπόρους δεν τους λες, αλλά από την άλλη δεν είναι και βαρετοί και ξέρουν να πετάνε και λίγη περιστασιακή τσαχπινιά στον κατά κύριο λόγο straight to the point μουσικό οδοστρωτήρα τους. Απαραίτητο άλμπουμ για το είδος δεν είναι μεν, καλοδεχούμενο όμως δε σε κάθε δισκοθήκη αν το πετύχετε πουθενά και υπάρχει οικονομική άνεση.

481

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.