CONAN: “Blood Eagle”

Ήρθαν ξαφνικά, πέφτοντας με φόρα πάνω στα καρκάλια μας, σαν τον Mjölnir (το σφυρί του Thor) με το ντεμπούτο τους “Monnos” το 2012, έχοντας χτίσει υπομονετικά το δρόμο τους στην “υπόγεια σκηνή” και από τότε, στοιχειώνουν τους εφιάλτες μας.

Το τρίο από το Liverpool, έχοντας διαλύσει και το Six Dogs στην συναυλία τους στην Αθήνα (link), επιστρέφει με ένα ακόμα full length απόπατο να μας τσακίσει τα στομάχια.

Αν και δεν έχω κάποιο σοβαρό ηχητικό σύστημα, αναγκάστηκα να περιορίσω το volume μου για να μην χρειαστώ να πάρω τηλέφωνο τον τζαμά.

Οι βαριές τονικά κιθάρες, σου στρίβουν κυριολεκτικά τα άντερα, εξ αρχής με το “Crown of Talons” και συνεχίζουν με τα μονολιθικά τύμπανα στο “Total Conquest” να ξεκινάει με ηχητικά εφέ, εφάμιλλα μια πτώσης σε κάποια μαύρη τρύπα του απέραντου διαστήματος.

6 κομμάτια, σε σύνολο 45 λεπτών, με τέλεια εκτελεσμένες όμορφες ιδέες και διάρκειες μεγάλες μεν, αλλά ξέρουν που να σταματήσουν.

Όσοι γνωρίζουν τους Conan, ξέρουν τι να περιμένουν. Μία δυνατή κλωτσιά σαν αυτές του ομώνυμου ήρωα, που θα μπορούσαν να γκρεμίσουν καλύβες.

631

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.