NEW COKE: “Duct Tape your Mouth” EP

Τι έχουμε εδώ; Μα οποία έκπληξη, είναι τα πουλέν της εκπληκτικής, απίστευτης, μυθικής Slovenly (για σφαλιάρες είμαστε λέω εγώ) από το Palm Beach της Florida.

Αυτό είναι το νέο EP των Αμερικάνων New Coke που περιέχει τρία νέα κομμάτια τα οποία κινούνται στο χαρακτηριστικό indie ήχο που μας έχει συνηθίσει η Slovenly.

Στην περίπτωση των NC είναι ευδιάκριτη η βρετανική επιρροή τουλάχιστον στον τομέα των φωνητικών. Ως προς τις ενορχηστρώσεις, όποιες μπορούν στηριχτούν σε δύο fuzz-αρισμένες κιθάρες και ένα ξεκούρδιστο drum-kit, οι New Coke επιδεικνύουν αναίσχυντα τις αμερικάνικες r’n’r ρίζες τους στους Wipers και τους Grand Funk. Από την άλλη καλό θα ήταν ρε παιδιά να έχετε και ένα μπάσο να κρατάει μέση γραμμή γιατί έχει πήξει λίγο και το θέμα με αυτά τα μινιμάλ-αφαιρετικά  συγκροτήματα.

Οι New Coke πρέπει να αποφύγουν να πέσουν στη λούπα να αναπαράγουν όλον αυτόν τον hip ήχο που προωθεί με πάθος η εταιρεία τους αν και δεν προβλέπω να το καταφέρουν. Επίσης είναι καιρός να αρχίσουν να βάζουν πιο έξυπνους τίτλους στα τραγούδια τους. Αυτά.

449