Nightstalker, Mahakala, Potergeist, Drunk Motherfuckers (24/12/2013) An Club

Για άλλη μια χρονιά το X-Mass Explode Fest θα φιλοξενούσε το πιο rock ρεβεγιόν της χώρας μας, αυτή την φορά με τη συντροφιά των Drunk Motherfuckers, Potergeist, Mahakala και φυσικά Nightstalker.

Τα δεδομένα που παραχωρούνται στις προηγούμενες τρεις σειρές αποδείχτηκαν αρκετά για να γεμίσουν μέχρι και το τελευταίο ελεύθερο εκατοστό του An Club την φετινή παραμονή Χριστουγέννων.

Ένας σεβαστός αριθμός παρευρισκομένων, για να μην πούμε ακόμα εντυπωσιακός, τοποθετούνταν γύρω από την σκηνή του venue λίγο πριν από τις 10 μ.μ, όποτε και οι Drunk Motherfuckers ξεκίνησαν το set τους. Calm before the storm δεν υπήρξε και η μοναδικά ιδιαίτερη φωνή που φέρει η μπάντα πλαισιώθηκε από δυνατούς και καθαρότατους ήχους που κράτησε το club δονούμενο για περισσότερο από μισή ώρα.

Κάθε μπάντα είχε την τιμητική της από ταγμένους οπαδούς, όπως και οι δημιουργοί του “…And Alcohol for All” που παρουσίασαν άριστα μερικές από τις καλύτερες συνθέσεις τους. Heavy stoner, sludge και hard rock ήχοι ξεσήκωσαν τον χώρο.

Στην συνέχεια οι Potergeist, μπάντα που έχει αρκετές συναυλιακές επαφές με τους προκατόχους τους στην σκηνή, απέδειξαν πως υπάρχουν άπειροι λόγοι να κολλήσει κανείς με το “Swampires” τους.

Οι πανέξυπνες συνθέσεις που αναβίωναν την studio δυναμικότητα του group στο πολλαπλάσιο επί σκηνής και ένα παρουσιαστικό πολύ “μεγάλο” για την σκηνή που τους φιλοξενούσε είναι σίγουρα τα χαρακτηριστικά- κλειδιά για το άνωθι. Οι επιρροές τους από Pantera, Metallica, Crowbar και… The Swamp συντέλεσαν τους πυλώνες μιας ογκώδους μουσικής προσωπικότητας που απέδωσε τα καλύτερα.

Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Mahakala εμφανίστηκαν με την συντροφιά ζητωκραυγών, συνθημάτων και άφθονων χειροκροτημάτων. Ο ήχος τους φάνηκε πολύ πιο συγκεκριμένος απ’ αυτούς που “κούνησαν” το An Club σε νέα διεύθυνση, ιδανικά stoner και αρκετά βαρύς.

Το διαφοροποιημένο, έως και αποστασιοποιημένο από τις άλλες μπάντες ύφος τους, κατεύνασε το χάος που κυριάρχησε στο club και τα πνεύματα ηρέμησαν. Μέσα στα heavy και σίγουρα όμορφα κομμάτια τους, καθώς και με την εξαιρετική εμφάνιση στη σκηνή, οι Mahakala σίγουρα δεν μπαίνουν και στην λίστα με τα ιδανικότερα ονόματα του event λόγω ελαφριάς, για μερικούς, και αρκετής για άλλους, μουσικής απόκλισης.

Οι Nightstalker, ενώ είχαμε πλέον μπει επίσημα στα Χριστούγεννα, ανέλαβαν το show του μεγάλου headliner. Το club ασφυκτιούσε από τον κόσμο, αυτό όμως δεν δημιούργησε παράπονο σε κανενός το χείλι. Το παίξιμο μιας από τις μεγαλύτερες συναυλιακές μπάντες της χώρας λειτούργησε σαν αφύπνιση του κοινού που πραγματικά ξέφυγε από τον έλεγχο μαζί με το τετραμελές group.

Τέσσερα album και δύο EP μετά από μια εικοσαετή καριέρα, οι Nightstalker τράνταξαν τα ηχεία με μια από όλες τις σκοπιές εξαιρετική εμφάνιση. Σε ένα show, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 2:30 π.μ, υπήρξαν τα κλασσικά κομμάτια, τα πιο “εναλλακτικά” και η έκπληξη που ακούει στο όνομα “Children of the Sun” για ένα εντυπωσιακό φινάλε.

Με ούτε λίγο ούτε πολύ 15 τραγούδια, οι Nightstalker μαζί με άλλα τρία “καυτά” ονόματα της Ελληνικής σκηνής ευχήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο το “καλά Χριστούγεννα” στο rock και metal κοινό στο κατάμεστο An Club. Ένα γενικά αψεγάδιαστο event από Έλληνες για Έλληνες σε περίοδο γενικότερης ξηρασίας. Και του χρόνου…

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

446