SENSE OF FEAR

Οι Sense of Fear απ’ την Κοζάνη, μπορεί μέχρι στιγμής να είναι σχετικά άγνωστοι τουλάχιστον για το αθηναϊκό κοινό, όμως αυτό είναι κάτι που πρόκειται σύντομα να αλλάξει. Με αφορμή, λοιπόν, την επερχόμενη εμφάνιση του σχήματος στο Metal From Hellas Part II, στις 29 Δεκεμβρίου στο An Club, το Rockway.gr συνομίλησε μαζί τους ώστε να τους γνωρίσουμε όλοι λίγο καλύτερα.

Καλώς ήλθατε στο Rockway.gr! Πείτε μας δυό λόγια για το σχηματισμό και τη μέχρι τώρα πορεία των Sense of Fear.
Καλώς σας βρήκαμε! Οι Sense of Fear δημιουργήθηκαν το 1998, στην πόλη της Κοζάνης. To αρχικό όνομα του συγκροτήματος ήταν Holy Prophecy, το οποίο άλλαξε ένα χρόνο μετά, όταν γράφτηκε το ομώνυμο κομμάτι. Η μπάντα πέρασε από πολλές αλλαγές στο line up της, κρατώντας ωστόσο τον βασικό και ιδρυτικό πυρήνα της στις 2 κιθάρες (Ιωάννης Κικής, Θέμης Ιακωβίδης) και στα τύμπανα (Μάρκος Κικής). Με πολλές δυσκολίες στην εύρεση κατάλληλου τραγουδιστή, δεν είχαμε καταφέρει επίσημα να ηχογραφήσουμε κάτι από το πλούσιο υλικό μας όλα αυτά τα χρόνια. Το πλήρωμα του χρόνου όμως ήρθε, και με την προσχώρηση του Ηλία Κυτίδη (EXILE OF HEAVEN) στη φωνή φέτος την Άνοιξη μπήκαμε αμέσως στο studio. Από την ηχογράφηση αυτή προέκυψε το ομότιτλο EP μας το οποίο κυκλοφόρησε στις 28 Οκτώβρη και παρουσιάζουμε τώρα στα επερχόμενα lives μας.

Οι Sense of Fear ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του power/thrash metal. Ποιές είναι οι κυριότερες επιρροές σας και γιατί διαλέξατε να εκφραστείτε μέσα απ’ το συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα;
Power/Thrash ε; (γέλια) Είσαι ο πρώτος που μας το λέει αυτό. Κοίτα, κατά τη γνώμη μας η μουσική που παίζουμε είναι Heavy Metal. Άλλοι μας έχουν χαρακτηρίσει Dark metal και πάει λέγοντας. Όντως το σκοτεινό στοιχείο είναι πολύ έντονο στα τραγούδια μας αλλά πλέον οι ταμπέλες που υπάρχουν είναι τόσες πολλές και με τόσα παρακλάδια, που εμείς θα αρκεστούμε να σου πούμε απλά ότι παίζουμε Heavy Metal. Οι επιρροές μας ποικίλλουν στον καθένα μέσα στη μπάντα, αλλά κοινοί γνώμονες είναι τα μεγαθήρια που ακούν στα ονόματα Iron Maiden, Iced Earth, Rotting Christ, Nevermore και αρκετά άλλα. Τέλος, το γιατί διαλέξαμε να εκφραστούμε σε αυτό το ιδίωμα, τι να σου πω… Ίσως αυτό διάλεξε εμάς και όχι εμείς αυτό (γέλια). Είναι αυτό που μας αρέσει και βγαίνει από μέσα μας, είναι η μουσική μας έκφραση, δε θα μπορούσαμε και δε θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να κάνουμε κάτι άλλο.

Στις 29 Δεκεμβρίου θα εμφανιστείτε στο Metal From Hellas Part II στο Αn Club μαζί με σημαντικά, παλιότερα και νεότερα σχήματα της ελληνικής σκηνής. Τί να περιμένουμε από αυτή σας την εμφάνιση;
Καταρχήν να σου πω ότι είναι τιμή μας και μεγάλη μας χαρά που επιλεχθήκαμε να παίξουμε σε αυτό το Festival και σε αυτό το ιστορικό stage. Τα συγκροτήματα είναι όλα πολύ καλά και γενικά χαιρόμαστε που γίνονται τέτοιες ενέργειες για την ελληνική metal σκηνή, που πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχει πολύ υλικό και ψυχή, και με τις σωστές κινήσεις μπορεί να δώσει πολλά. Όσον αφορά το τι να περιμένετε από την εμφάνιση μας, σίγουρα το 101%. Τα lives είναι η πηγή ζωής για κάθε καλό μουσικό θέλω να πιστεύω και είναι κάτι που μας δίνει τα πάντα, όσα ακριβώς του δίνουμε και εμείς. Καλούμε τον κόσμο να δώσει το παρόν από νωρίς, να μη χάσει την έναρξη, καθώς παίζουμε πρώτοι και είναι σημαντική για μας η παρουσία του!

Ποιά είναι τα σχέδια των Sense of Fear για το μέλλον όσον αφορά ζωντανή δραστηριότητα και ηχογράφηση νέου υλικού;
Προετοιμάζουμε το full length album μας που θα βγει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα στο 2014. Το υλικό υπάρχει έτοιμο και “ζεστό”. Δε σου κρύβω ότι είμαστε ενθουσιασμένοι και περιμένουμε πως και πως να ηχογραφήσουμε τα υπόλοιπα κομμάτια μας. Κάπου εκεί θα ξεκινήσουμε και τα live για να παρουσιάσουμε και να προωθήσουμε το δίσκο, ευχόμαστε να πάνε όλα καλά!

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Η τελευταία κουβέντα δικιά σας!
Σας περιμένουμε όλους στο An Club για το Metal from Hellas Festival Part II. See you on stage, and stay heavy!

237