GUNS N' ROSES : "Chinese Democracy"

Μετά απο τόσα χρόνια αναμονής, παραφιλολογίας, φημών και ανα­βο­λών οι τρομεροί και φο­βε­ροί GUNS n’ ROSES κυ­κλο­φό­ρη­σαν το Chinese Democracy“.

Φυσικά από την θρυλική εκείνη μπάντα των περασμένων δε­κα­ε­τιών, που γέμιζε στάδια και πω­λού­σε εκατομμύρια δίσκους, έχει μείνει μόνο ο τραγουδιστής Axl Rose.

Ο νέος τους δίσκος έχει διχάσει κοινό και κριτικούς με την ζυγαριά να γέρνει προς τους αμφισβητίες του “Chinese Democracy“.

Εμείς πιστεύουμε ότι παρά τα ελαττώματα που έχει το άλμπουμ αξίζει την κυκλοφορία του και περιέχει μερικά πολύ καλά τραγούδια όπως τα “Streets of Dreams“, Better” και το ομώνυμο τραγούδι.

Ο ήχος τους είναι πλέον πιο σύγχρονος και σε λίγες συνθέσεις, θυμίζουν τις καλές sleaze/poser στιγμές του παρελθόντος ενώ η φωνή του Axl, κρατιέται σε καλά επίπεδα και παρά τις καταχρήσεις καταφέρνει να μην μας απογοητεύει.

Ευχόμαστε στη μπάντα να συνεχίσει να ροκάρει έστω και χωρίς τα μέλη που την έκαναν διάσημη (α­θά­να­τε SLASH) και να αφήσει στην άκρη τα προβλήματα και τα επικοινωνιακά τρικ που χρη­σι­μο­ποιεί για να προβληθεί.

Θαν. Παπαδόγγονας

503