SACRAL RAGE

Οι Sacral Rage μπορεί να είναι ένα σχετικά νέο σχήμα όμως είναι ήδη και μια απ’ τις πλέον υπολογίσιμες δυνάμεις του εγχώριου underground. Mε την εμφάνισή τους στο Κύτταρο στις 15 Δεκέμβρη εν όψη, όπου και θα ανοίξουν για τους Wrathblade και Convixion, το Rockway.gr τους εντόπισε και μίλησε μαζί τους για το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον του συγκροτήματος.

Σας καλωσορίζω στις ψηφιακές σελίδες του Rockway.gr! Για αρχή θα ήθελα να μας δώσετε ένα σύντομο βιογραφικό των Sacral Rage.
Καλησπέρα Κωνσταντίνε! Δημιουργηθήκαμε Δεκέμβρη του 2011 και από τότε έχουμε κυκλοφορήσει ένα promo όπως και το mini CD/ EP  με τίτλο “Deadly bits of iron fragments” μέσω Eat metal records.

Νομίζω πως οι Sacral Rage βρίσκονται πολύ κοντά στον ήχο αμερικάνικων, κυρίως, συγκροτημάτων όπως οι Helstar, οι Annihilator ή οι Sanctuary. Ποιοί θα έλεγες πως είναι οι top-5 δίσκοι του είδους που περιγράφουν χοντρικά τη μουσική σας ταυτότητα όπως αυτή αποτυπώνεται στο e.p. “Deadly Bits of Iron Fragments”;
Σίγουρα o ήχος μας είναι βασισμένος στην Αμερικάνικη σχολή εκείνης της περιόδου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αφήνουμε από έξω την Ευρωπαϊκή. Μια πεντάδα δίσκων για αυτή την τεράστια σχολή, και σε ποσότητα και σε πρόσφορα στην μουσική, είναι απίστευτα περιοριστική, μερικά από τα πρώτα ονόματα που ήρθαν στο μυαλό μας με την μία είναι:
Jag Panzer: Ample Destruction
Sanctuary: Refuge Denied
Agent Steel: Unstoppable Force
Crimson Glory: Transcendence
Vicious Rumors: Digital Dictator
Δηλαδή δίσκοι που περιέχουν τεχνικά riff, γρήγορες ταχύτητες και υψηλών συχνοτήτων φωνητικά.

 Η μουσική σας είναι βαριά, γρήγορη κι επιθετική. Γύρω από ποιά θέματα κινούνται οι στίχοι που τη συνοδεύουν;
Συνήθως οι στίχοι γράφονται μετά την μουσική. Ανάλογα με την ατμόσφαιρα του εκάστοτε κομματιού ψάχνουμε να βρούμε αντίστοιχης επιθετικότητας και παράνοιας concept. Στο EP οι στίχοι κυμαίνονται σε ακραία concept και ιστορίες με μία γενικότερη horror αισθητική. Στο νέο υλικό υπάρχει ένα γενικότερο στιχουργικό concept παραμένοντας πάντα μαύρο και σκοτεινό. Δυναστεία αρχαίων θεοτήτων, ψυχικές διαταραχές, προφητείες Σαμάνων κ.α.

Υπάρχουν σχέδια και υλικό για την ηχογράφηση ενός ολοκληρωμένου δίσκου;
Σαφώς! Τα πριόνια μας μόλις πήραν μπρος. Τώρα που σιγά-σιγά δημιουργούνται τα νέα κομμάτια και βλέπουμε τι βόμβα κρατάμε στα χέρια μας, δεν μας σταματάει τίποτα.

Στις 15 Δεκέμβρη και με αφορμή τα 10 χρόνια παρουσίας των Wrathblade στη σκηνή, αλλά και την κυκλοφορία του split τους με τους Convixion, θα εμφανιστείτε ζωντανά στο Κύτταρο. Τί να περιμένουμε από αυτή σας την εμφάνιση;
Το νέο υλικό CONVIXION και WRATHBLADE θα έρθει για να πάρει κεφάλια. Και δεν αναφερόμαστε στην νέα κυκλοφορία μόνο, αλλά και στο ακυκλοφόρητο υλικό που έχουμε την τύχη να έχουμε ακούσει καιρό τώρα. Εμείς όπως σου είπαμε ήδη είμαστε πολύ αισιόδοξοι με το νέο μας υλικό και ετοιμάζουμε διάφορες παράνοιες για την ημέρα του live.

Τί άλλο έχετε στο πρόγραμμα πέρα απ’ το επικείμενο live στις 15 Δεκέμβρη;
Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γιατί έχουν ανακοινωθεί δύο πολύ μεγάλα live, με SKYCLAD στις 16 Φεβρουαρίου και με JAG PANZER στις 23 Απριλίου. Πέραν αυτών, στο επόμενο έτος αν όλα πάνε καλά θα κυκλοφορήσει και ο νέος δίσκος. Επίσης μέχρι το live του Δεκέμβρη θα έχουμε κυκλοφορήσουμε και το πρώτο video-clip μας. Οπότε έχετε τα μάτια σας ανοιχτά…

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και σας εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Ο τελευταία κουβέντα ανήκει σ’ εσάς!
Εμείς να σας ευχαριστήσουμε για αυτή την ευκαιρία και την υποστήριξη!! Support Metal not trends!!! Support the underground!!!

226