Anneke Van Giesbergen, Dreambleed (01/12/2013) Koo Koo Live Bar

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με το Ελληνικό κοινό, η Ολλανδή πρώην τραγουδίστρια των The Gathering, Anneke Van Giesbergen, βρέθηκε για μια βραδιά, μεταξύ άλλων στη μίνι Ελληνική περιοδεία της, στο Koo Koo Live Bar στο Γκάζι. Εναλλακτική και όμορφη επιλογή αυτή του venue στο οποίο η σαραντάχρονη μητέρα έκανε το sold out.

Πρώτοι στη σκηνή, όπως και πέρσι στη Λιοσίων, οι Έλληνες Dreambleed, αυτήν τη φορά με την προσθήκη πιάνου για έναν αριθμό κομματιών. Τα οποία κομμάτια του setlist ήταν στο σύνολο έντεκα, εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου όμως παρουσιάστηκαν τα δέκα με τη διασκευή στο “My Immortal” των Evanescence να μένει εκτός. Αυτή δεν ήταν η μόνη διασκευή της βραδιάς όμως μιας και στο Koo Koo έπαιξε το πρώτο μεγάλο sing along του show με το “Parisienne Moonlight” των Anathema.

Τα υπόλοιπα εννέα τραγούδια που ακούστηκαν προέρχονταν από τις συνθέσεις της μπάντας ενώ, σε ένα από αυτά, υπήρξε και φιλική συμμετοχή από τον τραγουδιστή των Three Fold Pain.

Όλα τα κομμάτια ακούγονταν όμορφα με πολύ λίγες και σχεδόν ασήμαντες τεχνικές δυσλειτουργίες. Η εμφάνιση των Dreambleed ήταν αισθητά καλύτερη από την αντίστοιχη περσινή τους, με μεγαλύτερη σιγουριά και άνεση αλλά και καλύτερο ήχο που ταίριαζε στο σύνολο.

Μια ώρα πριν από τα μεσάνυχτα σήμανε η έναρξη του show της Anneke Van Giesbergen και της μπάντας της. Το ξεκίνημα δόθηκε με δύο συνθέσεις από την φετινή κυκλοφορία της με τα “You Will Never Change” και “Drive”. Η μουσική που την πλαισίωνε, η οποία ήταν προσεγμένη και άρα άψογα λειτουργική, επισκίαζε αρχικά την φωνή της, κάτι που σταδιακά διορθώθηκε, δίνοντας έτσι έμφαση στον πρωταγωνιστή της βραδιάς.

Το παραδοσιακό κομμάτι από την The Gathering εποχή της, το “Saturnine”, έδωσε το παρόν, κάτι που πάντα δείχνει να μένει έστω μια χαραμάδα ανοιχτή για την επιστροφή της Ολλανδής τραγουδίστριας στη μπάντα που την ανέδειξε και από την οποία αποχώρησε πριν από πλέον 6 χρόνια.

Τα “Beautiful One” και “My Electricity” αποδόθηκαν αποκλειστικά και μόνο από την ίδια την Anneke σε ακουστική μορφή. Το κοινό φυσικά και την ακολούθησε διαγράφοντας έτσι μια από τις πιο όμορφες αλλά ταυτόχρονα και έντονες στιγμές του live. Το ιδιαίτερα συναισθηματικό “My Mother Said” που ακολούθησε συνέχισε την φόρτιση που δημιουργήθηκε στο venue λίγο πριν από το ξέσπασμα των πέντε τελευταίων, περισσότερο rock, συνθέσεων του setlist.

Η ιδιαίτερα επικοινωνιακή φύση της Anneke Van Giesbergen, αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας της, ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά που κέρδισαν με την πρώτη επαφή τους οπαδούς της που την έβλεπαν για πρώτη φορά. Δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα το set των 17 κομματιών της εκπληκτικής τραγουδίστριας με το πολύ rock παρελθόν και το πολύ rock κοινό στο παρόν έλαβε τέλος.

Όπως με κάθε της εμφάνιση, χρόνο με τον χρόνο, φαίνονται τα σημάδια αποστασιοποίησης από ένα και μόνο ύφος, περαιτέρω βελτίωσης των live της αλλά και η διαφοροποίηση των επιλογών τραγουδιών της. Όλα λόγοι για να επιστρέφουμε κι εμείς όποτε το κάνει και εκείνη.

Anneke Van Giesbergen setlist
You Will Never Change
Drive
Saturnine
My Boy
1000 Miles Away from You
She
Beautiful One
My Electricity
My Mother Said
Forgive Me
Mental Jungle
You Want to be Free
Stay
Shooting for the Stars
encore
Wonder
We Live On
The Best is Yet to Come

Photos: Αναστασία Βερτεούρη

417