MOB RULES: “Tales From Beyond”

Όταν κυκλοφορείς τις καλύτερες δουλειές σου στο ξεκίνημά σου, ό,τι κι αν κάνεις στην πορεία, δε θα είναι ποτέ αρκετό.

Οι Mob Rules, έχοντας μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στο χώρο του power metal, εδώ κι αρκετά χρόνια έχουν τη διάθεση να αποδείξουν πως είναι κάτι παραπάνω από τα πρώτα τους δυο album (1999 και 2000 αντίστοιχα), αλλά σε μια περίοδο που το εν λόγω είδος περνάει στο αβαβά, αυτό είναι κάτι δύσκολο.

Η ολοκαίνουργια, όγδοη κατά σειρά, δουλειά τους πάντως συνεχίζει μια πορεία η οποία ναι μεν δεν έλαχε ευρείας αναγνώρισης, σίγουρα όμως διέθετε τίμιες δουλειές. Μάλιστα, παίρνει τη σκυτάλη από το “Cannibal Nation” του 2012, που ανέδειξε ένα πιο ώριμο πρόσωπο της μπάντας και δίχως να πρωτοτυπεί, βαδίζει σε μονοπάτια χτισμένα από την εικοσάχρονη εμπειρία τους στο χώρο.

Εν ολίγοις, το  “Tales From Beyond”, συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία της μουσικής πορείας των Mob Rules, μπολιασμένα από μια πιο κατασταλαγμένη σκοπιά, μιας και το σχήμα γνωρίζει πολύ καλά πλέον πως δεν πρόκειται να ανακαλύψει εκ νέου τον τροχό, ούτε να επαναλάβει την όποια επιτυχία είχε πριν 16 χρόνια.

Αρκετά πολύπλευρο και χορταστικό, δικαιώνοντας την επιμονή τους και τη μη κατάθεση των όπλων τους, σε αντίθεση με παρόμοια συγκροτήματα του είδους. Δίχως να αποτελεί λόγο να ανάψεις καπνογόνα στο μπαλκόνι, το νέο album των Mob Rules είναι ό,τι καλύτερο έχουν παρουσιάσει εδώ και πολύ πολύ καιρό. Τουτέστιν, οι fan της power σκηνής που αρέσκονται σε μελωδικές γραμμές, epic περάσματα και χορωδιακά refrain, έχουν κάθε λόγο να τσεκάρουν το “Tales From Beyond”.

458

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.