TANK: “War Machine Live”

Όταν έπεσε αυτό το DVD στα χέρια μου είχα μεγάλη περιέργεια να το δώ. Ο λόγος ήταν γιατί μιλάμε για ένα DVD από μια μπάντα που απο το 1987 και μετά κυκλοφόρησε το “Still At War” το 2002, και ουσιαστικά επαναδραστηριοποίηθηκε ξανά απο το 2010 και τη κυκλοφορια του πολύ καλού “War Machine”, το οποίο ακολούθησε το επίσης πολύ καλό φετινό “War Nation”.

Στο line up δεν θα βρούμε ούτε ένα μέλος απο την αρχική σύνθεση του group που από το 1982 έως το 1987 ως πιστοί στρατιώτες του ΝWOBHM πρόσφεραν 5 album που τους βοήθησαν να φτίαξουν ένα σεβαστό όνομα στη πιάτσα και ένα πυρήνα οπαδών που συνεχίζει να τους ακολουθεί.

DVD λοιπόν απο τους ΤΑΝΚ με το τίτλο “War Machine Live” και όσοι πιστοί προσέλθετε (μέσα σε αυτούς και εγώ). Καταρχήν η  δουλεία που έχει γίνει είναι κάτι παραπάνω απο επαγγελματική. Το μέρος που επέλεξε το συγκρότημα να βιντεοσκοπήσει το show του το Μάρτη του 2012 είναι το Stobola Venue στη Βαρσοβία της Πολωνίας, επιλογή που μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί  μιας και στο συγκεκριμένο μέρος έχουν βιντεοσκοπήσει show τους  οι Therion και  Soulfly. Oπτικοακουστηκά η δουλεία που έχει γίνει είναι πολύ καλή. Δυνατός αλλά ταυτόχρονα  καθαρός ήχος. Όλα τα όργανα ξεχωρίζουν μεταξύ τους έχοντας παράλληλα τον απαραίτητο όγκο. Απο την άλλη μεριά όλα τα πλάνα του live είναι δουλεμένα με κάθε λεπτομέρεια. Η ποιότητα του video είναι πολύ υψηλή  και κάτι που μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση είναι τα  πολυ πετυχημένα close-up από τη camera τα οποία βοηθάνε αυτόν που παρακολουθεί να μπεί ακόμα περισσότερο στο κλίμα της συναυλίας .

Απο πλευράς απόδοσης το συγκρότημα έχει κέφια και αυτό το καταλαβάινει κάποιος απο τα πρώτα δευτερόλεπτα του live. Δεμένοι μεταξύ τους προσφέρουν 12 κομμάτια αυθεντικού και παλιομοδίτικου HEAVY METAL. Ήχος που σπανίζει όλο και περισσοτερο πλέον. Το κοινό αν και δεν είναι πολύ μεγάλο σε αριθμό, χαίρεται πραγματικά με αυτό που βλέπει συμμετέχοντας και αυτό δυναμικά όπου αυτό κρίνει απαραίτητο. Όλοι είναι σε full φορμα αλλά αυτός που κλέβει τη παράσταση είναι ο frontman Doogie White (ex- Rainbow). O τύπος έχει φωνάρα και ισορροπεί μαεστρικά μεταξύ του τεράστιου Ronnie και του πολύ μεγάλου Biff Byford. Το tracklist της συναυλίας περιλαμβάνει τόσο παλιά κλασσικά κομμάτια όπως τα “Honour and Blood”, “Echoes of a distant battle” και “This Means War” καθώς επίσης και κομμάτια από τo εκπληκτικό, πρόσφατo τότε, album της μπάντας “War Machine” (ύμνος από τους λίγους αυτό το “Judgment Day”

12 κομμάτια, 1 video clip (“War Nation”), συνεντεύξεις, pro shot footage από το Metal Hammer Festival του 2011,  photo gallery, βιογραφία και δισκογραφία του συγκροτήματος, μέχρι και TANK desktop θέματα για το PC θα βρεί κάποιος σε αυτό το υπερπλήρες πακέτο για τα δεδομένα της μπάντας. Οι οπαδοί του συγκροτήματος είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσουν στην αγορά του DVD αλλά καλό θα ήταν και κόσμος που γνώρισε τη μπάντα απο το 2010 και μετά να ξέρει ότι αν το βρεί σε καλή τιμή δεν θα το μετανιώσει. Οι εποχές δεν είναι εύκολες και αν θέλουμε να επιβαβρεύουμε κάποιους καλλιτέχνες με το υστέρημα μας ας το κάνουμε για αυτούς που μας προσφέρουν προσεγμένες δουλειές που σέβονται και εκτιμάνε τη τρέλα μας και τη καψούρα μας για αυτή τη μουσική.   

469