ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: Need (28/11/13) Garden4

Όταν έμαθα για αυτό εγχείρημα της Trailblazer Records, η οποία ήθελε να αναδείξει κάποια εγχώρια σχήματα, δίνοντας τους την ευκαιρία να μεταδώσουν την μουσική τους με ακουστικό τρόπο, χάρηκα πολύ.

Πρώτον, γιατί θεωρώ πως το unplugged είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να γνωρίσεις έναν μουσικό, που ίσως δεν παίζει το στυλ που γουστάρεις, δεύτερον γιατί πιστεύω πως δημιουργεί ένα όμορφο συναίσθημα, όποια και αν είναι η μουσική που μεταφράζεται σε αυτό και τρίτον, γιατί είναι μια ευκαιρία των Ελλήνων rockers που δεν τραγουδούν στη γλώσσα μας να ακουστούν και από ετερόκλητο κοινό.

Οι πρώτοι που μπήκαν στον κόπο να αλλάξουν ενορχηστρωτικά τη μουσική τους ήταν οι Αθηναίοι progsters Need.

Ήμουν περίεργος να δω πως θα είναι η δύσκολη και ενδιαφέρουσα μουσική τους, η οποία έχει πολλά ξεσπάσματα, σε ακουστική μορφή και μπορώ να πω, χωρίς να ντρέπομαι, πως έτσι μου αρέσουν περισσότερο.

Η όλη φάση μου θύμισε λίγο Μπουάτ/ Νέο Κύμα, αλλά 5 μουσικοί ήταν πολύ έτοιμοι για αυτό που θα έκαναν και μας κράτησαν πολύ καλή παρέα. Ο τραγουδιστής Jon V. έχει πανέμορφη φωνή, με πολύ καλή προφορά της αγγλικής γλώσσας (έχουμε πολλούς καλούς τραγουδιστές/ κατσαπλιάδες για αυτό το αναφέρω) και είναι πλαισιωμένος από πολύ καλά καταρτισμένους μουσικούς.

Παίζοντας κομμάτια και από τα δύο τους album, αλλά και από το πρώτο αυτοχρηματοδοτούμενο “Αvoidinme” και διασκευές μεγαθηρίων όπως Dream Theater και Fates Warning, έκαναν πολύ καλή δουλειά διασκεδάζοντας μας και λαμβάνοντας για αυτό θερμό χειροκρότημα.

Κατά τη διάρκεια του set, μας ανακοίνωσαν πως σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας την τρίτη τους δουλειά και τους εύχομαι την κάθε επιτυχία.

Μόνο αρνητικό ήταν ότι κάποιες φορές οι έντονες συζητήσεις των θαμώνων σε αποπροσανατόλιζαν από την πανέμορφη μουσική (τάδε έφη η όμορφη συνοδός μου).

Το Garden4 είναι πολύ ζεστός χώρος και το προσωπικό σε κάνει να νιώθεις πολύ άνετα, μπέσα τώρα!

Need setlist
Wait for sleep
Lie before you sleep
Soulcerer
Entheogen
A Pleasant Shade of Gray Part IX
Lost
We all need some light
Sutanatus
Inbetween

https://www.facebook.com/needband

Ευχαριστούμε την Αναστασία Παπαδάκη (Rockinathens.gr) για το φωτογραφικό υλικό

466

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.