Black Soul Horde, Steamroller Assault, Convixion, Gauntlet (21/11/2013) An Club

Την περασμένη Πέμπτη μαζευτήκαμε στο Αn Club για την παρουσίαση του ντεμπούτου των heavy/epic metallers Black Soul Horde “Tales of the Ancient Ones”. Αν και ο καιρός μας τα χάλασε και σίγουρα έκοψε κόσμο απ’ το event, η προσέλευση του κοινού τελικά ήταν ικανοποιητική. Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή όμως.

Πρώτοι πάτησαν στη σκηνή του An οι Gauntlet, ένα σχετικά νεοσύστατο σχήμα κλασσικού, U.S.-meets-U.K.-heavy metal που πρόσφατα γνωρίσαμε καλύτερα μέσα απ’ τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν στο rockway.gr.

Οι Gauntlet έχοντας τον ήχο με το μέρος τους μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Πολύ δεμένοι ως σύνολο και με έναν εξαιρετικό lead κιθαρίστα, μας παρουσίασαν τις συνθέσεις τους οι οποίες, αν και δεν ξεφεύγουν απ’τα τυπικά πλαίσια του ιδιώματος που υπηρετούν, ακούγονται ουσιαστικές και εύστοχες.

Gauntlet setlist:
Intro
Break the Chains
Streets of Terror
The Tamer
Borrowed Time
Time for Vengeance
Taste of Death
Hostile Game
Hearts of Metal

Επόμενοι στη σειρά ήταν οι speed metallers Convixion και η θερμοκρασία του χώρου άρχισε να ανεβαίνει. Με τσίτα τα γκάζια και υλικό που βρωμάει μπυρίλα από χιλιόμετρα, έκαναν όπως πάντα αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά, μόνο που αυτή τη φορά ο ήχος τους πρόδωσε λιγάκι αφού ήταν πιο βαβουριάρικος απ’ όσο χρειαζόταν για να ακουστούν καθαρά τα απανωτά, ξυραφένια riffs τους.

Παρόλα αυτά οι fans τους πρέπει να το καταδιασκέδασαν αφού μέσα στο γιορτινό/ χαβαλετζίδικο κλίμα που είχε δημιουργηθεί μέχρι και λουλούδια τους πέταξαν!

Συνέχεια με τους Steamroller Assault τους οποίους είχα πάρα πολύ καιρό ν’ ακούσω από κοντά. Οι boogie thrashers εκτέλεσαν το υλικό τους με κέφι και τσαγανό, αν και στην αρχή φάνηκαν λίγο μουδιασμένοι αφού είχαν πάνω από ένα χρόνο να εμφανιστούν ζωντανά.

Ως σύνολο τα πήγαν μια χαρά, όμως ο ήχος τους κυμάνθηκε στα ίδια μέτρια και βαβουριάρικα επίπεδα με των Convixion, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μερικές ηχητικές ασάφειες. Παρόλα αυτά οι Steamroller Assault είναι ένα σχήμα που την ιδρώνει τη φανέλα και το κοινό τους αντάμειψε με το ζεστό χειροκρότημά του.

Steamroller Assault setlist
Steamroller
Life’s Like a Woman
Devil’s Bar
Red Light Mistress
Alcohol, Pussy Rock ‘n’ Roll
Breakout
Burnt at the Stake
Triumph of the Reaper
Legions of Torment
Born for Destruction
Iron Death

Είχε έρθει πλέον η ώρα για τους Black Soul Horde να λάβουν θέσεις και να μας παρουσιάσουν το πολεμικό υλικό τους στην δεύτερη, αν δεν κάνω λάθος, ζωντανή τους εμφάνισή μέχρι στιγμής.

Οι B.S.H. μας παρουσίασαν ζωντανά ολόκληρο το ντεμπούτο τους καθώς και μια διασκευή στο “Motorbreath” των Metallica στην οποία συμμετείχαν και οι Νίκος Παπακώστας και Νίκος Συράκος, τραγουδιστές των Convixion και Steamroller Assault αντίστοιχα.

Η απόδοση του σχήματος κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα και με καλύτερο ήχο στο πλευρό τους απ’ τους προηγούμενους δύο, κατάφεραν να μεταδώσουν στο κοινό την ατμόσφαιρα του δίσκου τους. Κομμάτια όπως τα “Demonon Tagmata”, “Hour of the Dragon” και “Horns of War” έβαλαν φωτιά στα μπατζάκια μας, το “Ancestor of the Ancient Gods” ξεχώρισε με την επική του διάθεση και κάπου ενδιάμεσα ο Δημήτρης Κότσης κάλεσε στη σκηνή την φίλη του σχήματος Λίντα Αγγελάκη, η οποία και συμμετείχε στο πολύ όμορφο “Coming Home (Call of Gaia)”.

Η μπάντα έκλεισε την εμφάνισή της με το φοβερό “Reborn in Fire and Blood” κι εν μέσω χειροκροτήματος, επευφημιών και χαμόγελων, αυτό το χορταστικό show πέρασε στην ιστορία. Καλές φάσεις!

Black Soul Horde setlist:
Demonon Tagmata
Horns of War
Let the Valkyries Fly
Hour of the Dragon
Coming Home (Call of Gaia)
The Light
Ancestors of the Ancient Gods
Motorbreath
Reborn in Fire and Blood

Photos: Αναστασία Βερτεούρη

426