ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: Solarmonkeys (12/02/14) Garden4

Σε ρόλο διπλό, ανταποκριτή και φωτογράφου, έφτασα στο Garden αρκετά νωρίτερα από την έναρξη της ακουστικής εμφάνισης των  Solarmonkeys και για να περάσει η ώρα άρχισαν τα ρακόμελα.

Κάτι λεπτά μετά τις 10, το grunge κουαρτέτο ξεκίνησε το σετ του διασκευάζοντας Mad Season και “I’m Above”, αποτίνοντας έναν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Layne Staley. Η φωτογραφική μηχανή δεν μας έκανε όμως, τη χάρη να ολοκληρώσει τη βραδιά και μας άφησε χωρίς εκτενές υλικό.

Αφού μας ζέσταναν ιδανικά με το εναρκτήριο άσμα, συνέχισαν με 3 δικά τους κομμάτια για να φτάσουμε σε μία ακόμη διασκευή. Αυτήν τη φορά την τιμητική τους είχαν οι Nirvana με το “Heart Shaped Box”.

To δικό τους υλικό έδενε πανέμορφα με τις διασκευές, οι οποίες δεν σταμάτησαν στους Nirvana και ακούσαμε και Porcupine Tree, Pearl Jam και Soundgarden. Όμορφα εκτελεσμένα, με τη φωνή του John να είναι προσεκτική και να σέβεται την παρακαταθήκη των “ειδώλων” τους, με την κιθάρα και το μπάσο να κρατούν όμορφα το οικοδόμημα των Solarmonkeys, πάνω στα μπετά που έχει ρίξει ο Μάριος με τα τύμπανα.

O ήχος εξαιρετικός, ο κόσμος αρκετός, αλλά σε πηγαδάκια να λέει τα δικά του (είμαστε πολυλογάδες εμείς οι Έλληνες), χειροκροτούσε θερμά με κάθε δοθείσα ευκαιρία τους μουσικούς.

Μελανή στιγμή η κάμερα που αρνήθηκε να ξαναδουλέψει (βέβαια γλίτωσαν τα παιδιά από τα φλας), μετά από την προσπάθεια να αποθανατίσω την στιβαρή εμφάνιση του Μανούρα.

Την ερχόμενη Πέμπτη, οι Penny Dreadful!

Υ.Γ. Ο Κότσης δεν είχε όρεξη να φάει…

Solarmonkeys setlist
I’m Above (Mad Season cover)
Momma’s Son
Don’t Bother
Above
Heart Shaped Box (Nirvana cover)
Inside your Head
All of My Life
Sound of Muzak (Porcupine Tree)
Zoey
Black (Pearl Jam)
Fell on Black Days (Soundgarden)

Photos: Δημήτρης Μαρσέλος

392

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.