AUTHOR & PUNISHER: “Krüller”

ALBUM

Είδος: Industrial doom metal
Εταιρεία: Relapse Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Φεβρουαρίου 2022

Φετιχιστική ονείρωξη για μεταλλικά αντικείμενα του πόθου. Παλινδρόμηση ανάμεσα σε εφιάλτη με cyber-punk μαζοχιστική πλοκή και σε παραϋπνική διαταραχή βιο-μηχανικού τρόμου. Τελετουργικοί και τεχνο-ερωτικοί ιδεοψυχαναγκασμοί για θιασώτες της δυστοπικής επαγγελίας.
Κάπως έτσι θα περιέγραφα το αποτύπωμα που αφήνει η έκθεση στο “Krüller” του Author & Punisher, το έβδομο full-length album που παραδίδει το solo project του μουσικού, γλύπτη και μηχανικού Tristan Shone.

Για άλλη μία φορά, επιστρατεύει τα custom “εργαλεία” που επινοεί και κατασκευάζει μόνος του, τα λεγόμενα drone/dub machines, τα αναβαθμίζει και γράφει τρομακτικά ενδιαφέρον και αξιόλογο industrial metal (σε μια εποχή, μάλιστα, που ο ήχος είναι λίγο πολύ ξεπερασμένος), πάνω στο οποίο φοράει doom και ambient drone εξάρτυση.

Από το ξεκίνημα, με την οκτωβριάτικη σκουριά πάνω στα καρφιά εννιά ιντσών του “Drone Carrying Dread”, ως τo ολέθρια αποπνικτικό “Incinerator”, και από τους ισοπεδωτικούς ηλεκτρονικούς παλμούς του “Centurion” μέχρι την τιμωρητικά καυτή ανάσα της ομότιτλης σύνθεσης, το “Krüller” στριμώχνει και συνθλίβει το ακροατήριό του με ισχυρότατη και εξαντλητική πίεση.

Και παρότι αρχικά ο Shone μοιάζει να μας τραβά προς μια κατεύθυνση φαινομενικά πιο βατή και ανώδυνη συγκριτικά με τους θορυβώδεις πειραματισμούς των αμέσως προηγούμενων “Beastland” και “Melk en Honing”, στην πορεία γίνεται έκδηλο πως έχει στήσει μια ηχητική μέγγενη από την οποία δεν δραπετεύει τίποτα. Τουλάχιστον, όχι αν δεν δοκιμαστούν πρώτα πάνω του και τα οκτώ όργανα βασανισμού που φυλάσσονται στο μπουντρούμι του Author & Punisher.

Όμως, ο ενορχηστρωτής της επίθεσης δεν είναι μόνος. Συγκρότησε μια σπείρα για να φέρει εις πέρας το καταστροφικό όραμα του “Krüller”. Έχει συνεργούς των οποίων η συμβολή είναι καίρια: ο James “Perturbator” Kent, οι Danny Carey και Justin Chancellor των Tool, η σύζυγός του, η Marilia Maschion, το “Glory Box” των Portishead.

Η κατακλείδα δεν μπορεί να είναι παρά μια ένθερμη προτροπή να αναμετρηθείτε με το νέο πόνημα του Author & Punisher. Αν τον παρακολουθείτε ήδη, θα απολαύσετε στο μέγιστο την ευφυή αμεσότητα του νέου του προσώπου. Αν, από την άλλη, για εσάς τα έργα του είναι αχαρτογράφητα ύδατα, το “Krüller” είναι ιδανικό για αναγνωριστική επαφή. Όπως και να ‘χει, πρέπει να αποκτήσετε την εμπειρία ενός δίσκου που εφάμιλλός του είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει φέτος.

Official Site: https://tristanshone.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/AuthorandPunisher 
Instagram: https://www.instagram.com/authorandpunisher/
Bandcamp: https://authorandpunisher.bandcamp.com/album/kr-ller 

513

Avatar photo
About Πέτρος Μπεϊμανάβης 193 Articles
Ευαίσθητος, αυτοκαταστροφικός, ονειροπόλος, κυκλοθυμικός Ιχθύς, με ωροσκόπο Παρθένο, Σελήνη στον Υδροχόο, αλλά δεν πιστεύω στα ζώδια, αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί κάτω από το άστρο του 2112, με τεχνητές ωδίνες που προκάλεσε ο εναρκτήριος μπάσος ήχος του “Tom Sawyer”. Στον δρόμο, γυρνάω το κεφάλι μου αν πιάσει το αφτί μου κάτι από τα παρακάτω: Πέτρο, Images and Words, Warrel Dane, Morbid Angel, Bergman, Kundera, Chick Corea, Sarah Kane, σοκολάτα, “Μιλάμε για πολύ meta- φάσæ” και “Κατ’ αρχήν…”.