BLUES PILLS: “Devil Man” EP

Κυκλοφορώντας ένα demo, ένα 7” single κι ένα EP μέσα σε δύο χρόνια παρουσίας, οι Blues Pills μπορούν πλέον να είναι σίγουροι ότι επιτέλους μια αδικία αποκαθίσταται. Αυτό το γαλλο-αμερικανο-σουηδικό κουαρτέτο,  με την υποστήριξη μιας εταιρίας του μεγέθους της Nuclear Blast, είναι εδώ με ένα νέο EP τεσσάρων κομματιών και τον αέρα του θαραλλέου outsider.

Μια απολαυστική διαδρομή στο πρωτογενές late 60’s – early 70’s hard rock, μπολιασμένο με χορταστικές δόσεις bluesy συναισθήματος, στα χνάρια των Fleetwοod Mac του μεγάλου Peter Green, Cream, Led Zeppelin, αυθεντικότατα δωσμένου, χωρίς ουδεμία τάση αντιγραφής των παραπάνω ονομάτων.

Κεντρική φυσιογνωμία της μπάντας, η κουκλίτσα Elin Larsson με την πανέμορφη, “αντρίκια” φωνή της, μια μίξη της Janis Joplin και της Aretha Franklin, από το ομότιτλο “Devil Man” ξεδιπλώνει το ταλέντο της υπό τις πεντατονικές ευλογίες του πιτσιρικά κιθαρίστα Dorian Sorriaux, που παίζει βαριά, σφόδρα επηρεασμένος από τον Hendrix έως και ακόμη τον Joe Satriani ( στο “Time Is Now” μάλλον κορυφώνεται αυτή η προσέγγιση) ενώ ο drummer Cory Berry με τον μπασίστα Zack Anderson (ο οποίος μοιράζεται με την Elin την συγγραφή των στίχων) δίνουν μια δυναμική νότα σε ένα απαλό, ήσυχο τραγούδι όπως το “Dig In”. Υπάρχει διάχυτο το soul συναίσθημα και η μπάντα αναπαράγει έξοχα το κλίμα της εποχής ενώ αγγίζει ακόμη και το country/ folk σε σημεία (όπως για παράδειγμα στο “The River”).

Και τα τέσσερα κομμάτια του EP είναι άριστα για αυτό που πραγματεύονται κι αν έχεις όρεξη για ταξιδάκια σε ανέμελα χρόνια, συνδυαζόμενα με ευφάνταστο και συναισθηματικό soul/ blues/ rock μανδύα, είσαι ακριβώς στην πηγή. Γέμισε το χαμηλό ποτήρι σου με το ταλέντο αυτής της τετράδας, άπλωσε το κορμί σου στην πολυθρόνα σου και πάτα το play. Θα γουστάρεις, καρατσεκαρισμένο…

658

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.