SABATON: “Swedish Empire Live”

Το ότι οι Σουηδοί Sabaton είναι από τα πιο hot ονόματα της σύγχρονης metal σκηνής είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο.

Είχαμε την ευκαιρία να τους θαυμάσουμε από κοντά κατά τα μέσα Μάρτη σε 2 συναυλίες που αποτέλεσαν συναυλιακό highlight. Από τη κυκλοφορία του Primo Victoria το 2005 και μετά, το συγκρότημα γνώρισε διεθνή καταξίωση με κάθε κυκλοφορία του να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στου metal κύκλους με τις πωλήσεις και τις περιοδείες να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Διόλου τυχαίο το γεγονός της καλοκαιρινής περιοδείας με τους Maiden ανά την Ευρώπη και σε στάδια που αν μη τι άλλο χωράγανε κάτι δεκάδες χιλιάδες κόσμου.

Το Swedish empire live βιντεοσκοπήθηκε το 2012 στη Πολωνία και κατά τη διάρκεια του Woodstock Festival μπροστά σε 500.000 και βάλε, κόσμο. Τεράστια νούμερα που σημαίνουν τεράστιες ευκαιρίες για περαιτέρω αναγνωρισιμότητα και προβολή. Η εμφάνισή τους κυμάνθηκε σε πραγματικά top επίππεδα. Εκπλητική ενέργεια επί σκηνής σε ένα show που κράτησε κοντά στις 2 ώρες. Ο Joakim χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα αποδεικνύει γιατί είναι ο κορυφαίος frontman της γενιάς του. Ακούραστος με εκπληκτικό επικοινωνιακό χάρισμα “παίζει” με το κοινό σε διάφορα σημεία το οποίο αποθεώνει τη μπάντα και συμμετέχει σε κάθε κομμάτι. Όλο το συγκρότημα δείχνει τις αρετές του, τόσο τεχνικά όσο και σαν παρουσία επί σκηνής, ο καθένας στο πόστο του και όλοι μαζί επιβεβαιώνοντας το πολύ υψηλό επίππεδο επαγγελματισμού που τους διακρίνει από την αρχή της καριέρας τους.

Primo Victoria, The Art of war, Ghost Division, Cliffs of Gallipoli και άλλες 13 κομματάρες παρουσιάζονται από τους Σουδούς στους αρκετούς τυχερούς που βρέθηκαν από τις 2 έως 4 αυγούστου στη Πολωνία για το event. Εντυπωσιακό stage από τη μπάντα με ήχο καμπάνα και φωτισμούς που έκαναν το οπτικοακουστικό θέαμα  ακόμα πιο ελκυστικό και θεαματικό. Η ποιότητα του video και γενικά ότι έχει να κάνει με τη δουλειά που έχει πέσει στο DVD, είναι κάτι πολύ παραπάνω από επαγγελματική. Εκπληκτικά πλάνα, εναλλαγές και ψαγμένες λήψεις συνθέτουν το πάζλ της κυκλοφορίας.

Πέρα από την εμφάνιση των Σουηδών στο Woodstock (Blu-Ray) το πακέτο έχει και άλλα καλούδια, που fans και μη θα εκτιμήσουν άπαξ και αποφασίσουν να προσφέρουν τον όβολό τους. Τη συναυλία στο Gothenburg (Blu- Ray), Oberhausen (DVD) και London (DVD) καθώς και ένα μικρό ντοκιμαντέρ για το Great Orchestra Of Christmas Charity Foundation της Πολωνίας και πώς μπλέχτηκαν οι Sabaton με αυτό. Επίσης θα βρείτε στο πακέτο και τη συναυλία στο Woodstock σε μορφή Digi – CD

Με λίγα λόγια μιλάμε για μια κυκλοφορία υπερπλήρης που αξίζει κάθε ευρώ. Άκρως επαγγελματική δουλειά που πραγματικά δείχνει το δρόμο για το πως πρέπει να είναι μια κυκλοφορία DVD που θέλει να σέβεται τους οπαδούς και όχι μόνο.

Τι; Θέλεις και άλλα. E, άμα θες και άλλα τότε πάρε το extended version του Lord of the Rings και κάτσε δες το.

926