MILLENNIUM: “A New World”

New Wave Of British Heavy Metal. Ή αλλιώς NWOBHM. Ένα “είδος” μουσικής, που μας έχει δώσει κάποιες από τις καλύτερες μπάντες όλων των εποχών. Οι “μεγάλοι” Iron Maiden, Judas Priest και άλλοι πολλοί, ξεπήδησαν με την ακμή του συγκεκριμένου ήχου και συνεχίζουν να μας γεμίζουν με επιτυχίες μέχρι σήμερα. Οι Millennium, είναι ακόμη μία μπάντα που ξεπήδησε πίσω στα ’80s και ασχολήθηκε με το NWOBHM, και εν έτει 2019 μας παρουσιάζει την τρίτη της δουλειά με τίτλο “A New World”.

Οι Βρετανοί metallers, δημιουργήθηκαν πίσω στο μακρινό 1982, όπου η Αγγλική heavy metal σκηνή άκμαζε και τροφοδοτούσε τον κόσμο με συνεχώς ανερχόμενα groups. Το 1984 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο ομώνυμο album τους, ενώ το 1988 και μετά από κάποια demos διαλύθηκαν. Από το 2015, η μπάντα επανασυνδέθηκε και κυκλοφόρησε ακόμα ένα δίσκο το 2017, το “Awakening”. Το 2019, τους βρίσκει να κυκλοφορούν το τρίτο full length album τους “A New World” που μοιάζει να είναι το πάσο τους σε έναν “νέο κόσμο”.

Οι Millennium από τη δημιουργία τους έως και σήμερα περίπου 40 χρόνια μετά, έχουν συνδέσει το όνομά τους με το NWOBHM, με κάποια μελωδικά στοιχεία. Ο ήχος τους είναι βγαλμένος από τα ’80s, ενώ το “old school feeling” είναι διάχυτο μέσα στο δίσκο.

Ακούγοντας το “A New World”, σε πιάνει μία νοσταλγία για τη χρυσή δεκαετία του heavy metal. Αυτό το “old school” αίσθημα, αυτά τα riffs, αυτά τα solos, κρύβουν μέσα τους όλα όσα συνέβησαν εκείνη τη μαγική δεκαετία της μουσικής, που αγαπάμε και διαλέξαμε να μας συντροφεύει για το υπόλοιπο της ζωής μας. Είναι σα μία χρονομηχανή να σε πήγε πίσω στα ’80s, εκεί που οι πρώτες μπάντες έκαναν την εμφάνισή τους και οι νέοι της εποχής ξημεροβραδιάζονταν στα μουσικά στέκια. Ίσως και το μήνυμα του album, να είναι η μεταφορά του παλμού των ’80s στη σημερινή μουσική πραγματικότητα, δημιουργώντας ένα “νέο κόσμο”, με στέρεες βάσεις από τον παλιό.

Πέρα από το εναρκτήριο “Give Me A Sign”, το οποίο παίζει το ρόλο του radio hit της εποχής, όλο το υπόλοιπο album είναι “στην τσίτα”, με “τέρμα πατημένο το γκάζι”. “Πυραυλοκίνητα” riffs, τεχνικά solos και μελωδικά ρεφρέν, είναι κάποια από τα βασικά σημεία που ξεχωρίζουν μέσα στο δίσκο, όπως επίσης και η φωνή του Mark Duffy, ο οποίος θυμίζει λίγο από James Hetfield η αλήθεια είναι. Με τα “King Of Kings”, “Summon The Dragons” και “Kill Or Be Killed” να “σπέρνουν” και τα “All Out War” και “Victory” να εξαπολύουν μελωδικές επιθέσεις, η μπάντα δείχνει τις προθέσεις της για το πώς θα κινηθεί σε αυτήν τη νέα εποχή της.

Ακόμη ένα πράγμα που ξεχωρίζει στο “A New World”, είναι η διάθεση της μπάντας να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο, τραβώντας και πάλι τα βλέμματα πάνω της. Συνθέσεις που αγγίζουν τα ’80s, αλλά με έναν μοντέρνο τρόπο και μία παραγωγή που δεν “πνίγεται” μεταξύ ’80s και ’10s, με αποτέλεσμα να ακούγεται αρκετά “φρέσκο”, alive ‘n’ kicking, που λένε και στο χωριό μου. Εάν δεν είχα έτοιμη τη λίστα με τα καλύτερα albums του 2019, το “A New World” θα είχε αρκετές πιθανότητες να βρίσκεται μέσα σε αυτή.

Το “A New World”, είναι οι νέοι Millennium και καλά θα κάνετε να τους συνηθίζετε. Στακάτο heavy metal, με φρέσκες ιδέες και αύρα, και με έναν αέρα “’80-ίλας”, οι Βρετανοί metallers “έχουν βάλει για τα καλά μπροστά τις μηχανές τους”. Ότι πιο ολοκληρωμένο έχω ακούσει το τελευταίο διάστημα, που να απευθύνεται σε “old school” οπαδούς. Το πόδι “κολλημένο στο γκάζι” και φύγαμε…

https://www.facebook.com/Millenniumheavymetal/

MILLENNIUM – A New World – official lyric video

562

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.