FLOATING WORLDS: “Below the Sea of Light”

Οι Floating Worlds ξεκίνησαν την πορεία τους το 1998, αλλά το 2007 κατόρθωσαν να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους δίσκο, το αξιόλογο “Only a Dream, Can kill a Dream…”.

Το συγκρότημα ύστερα από αρκετές live εμφανίσεις και με αρκετές αλλαγές στα μέλη του, επιστρέφει δισκογραφικά με το “Below the Sea of Light”. Σχεδόν όλος ο δίσκος κινείται στα μονοπάτια του μελωδικού power metal και περιέχει δυνατές συνθέσεις, στις οποίες κυρίαρχο ρόλο παίζουν η άριστη κιθαριστική δουλειά του Andreas V και τα υπέροχα θέματα των πλήκτρων της Χριστίνας Κολλιοπούλου, ενώ η φωνή και οι ερμηνείες του Jon Soti αναδεικνύουν τις καλοδουλεμένες συνθέσεις. Φυσικά ο Θέμης Θωμόπουλος στα τύμπανα και ο Γιάννης Δούμας στο μπάσο (ο οποίος βοηθάει και συνθετικά), “στηρίζουν” με δυναμικό τρόπο όλα τα κομμάτια του “Below the Sea of Light”.

Τραγούδια που ξεχωρίζω είναι το “Shattered” που παρόλο το metal ύφος, μου θύμισε λίγο από το “Love to Love” των UFO καθώς και το εκπληκτικό “Amyrah” με τα εναλλάξ  φωνητικά του J. Soti και της Χ. Κολλιοπούλου. Η υπέροχη μπαλάντα “Till the End”, εμπλουτισμένη με  τα γυναικεία φωνητικά αναδεικνύει την πιο ευαίσθητη πλευρά των Floating Worlds κάτι που δεν συμβαίνει στο άκρως “επιθετικό” “Thrill the Night” με το καταιγιστικό κιθαριστικό riff του. Στις καλές στιγμές του άλμπουμ είναι τα  δύο instrumental tracks του album, “Garden of Souls” και “Revenge” καθώς και τo συμπαθητικό “Soul Savior”.

Την παραγωγή ανέλαβε ο Διονύσης Χριστοδουλάτος (κιθαρίστας και τραγουδιστής των Sorrowful Angels και πλήκτρα στους Chaostar) και πετυχαίνει να ανεβάσει τους Floating Worlds ένα σκαλοπάτι παραπάνω.

868