PINKISH BLACK: “Razed to the Ground”

Οι Pinkish Black είναι ένα ντουέτο από το Texas, αποτελούμενο από έναν drummer (Jon Teague) και έναν τραγουδιστή-πληκτρά (Daron Beck).

Ambient, post-apocalyptic και ιδανικό για soundtrack σκοτεινής άρρωστης ταινίας. Μεμιάς καταλαβαίνει κανείς ότι το βάρος πέφτει στα τύμπανα που με την μονολιθική τους παρουσία δίνουν ρυθμό στην γαλαξιακή ατμόσφαιρα.

Δημιουργήθηκαν το 2009 με το όνομα The Great Tyrant, ως τρίο τότε, αλλά ο θάνατος του μπασίστα Tommy Atkins, τους ταρακούνησε. Μόλις συνήλθαν, αποφάσισαν να συνεχίσουν δύο και να φέρουν λίγο από την καταθλιπτική τους ενέργεια στο σπίτι μας.

Τα τύμπανα στιβαρά στο πηδάλιο του αστρόπλοιου, με τους ήχους του synthesizer να παίζει από ήχους μπάσου ως ηχητικά εφέ από ηλεκτρονικά παιχνίδια, με τη φωνή να κρέμεται κάπου στο βάθος του σκάφους. Κλειστοφοβία, αστρική προβολή και ερωτισμός στο ίδιο πακέτο.

Μουσική βαθιά, χαλαρωτικά έντονη και έξυπνη, ιδανικός οδηγός για διάβασμα, για πονηριές (μμμ… μπήκα σε σκέψεις τώρα) και για περπάτημα στο δάσος. H Century Media κατάλαβε την ποιότητα τους και έσπευσε να τους υπογράψει και κυκλοφορεί τώρα το “Razed to the ground”.

Μου ξύπνησε πολλά συναισθήματα και έχω την εντύπωση πως οι κύριοι αυτοί θα μπορούσαν κάλλιστα, να συνεργαστούν με τον ύψιστο Mike Patton.

463

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.