TROPIC OF CANCER + DVA DAMAS: 20 Σεπτεμβρίου στο Fuzz Club

Doledrums Music Events presents

TROPIC OF CANCER + DVA DAMAS + special guestsΠαρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013
Doors Open: 20.00   Τιμή Εισιτηρίου: 17€ (προπώληση) / 20€ (ταμείο)
Διάθεση: Public, Ticket House, www.viva.gr

Δύο από τα συναρπαστικότερα νέα σχήματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, οι Tropic Of Cancer και οι DVA Damas, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα για ένα special double-bill show, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στο Fuzz Live Music Club!
Πέρα από το ότι προέρχονται και οι δύο από το Los Angeles, ένα κοινό στοιχείο στην πορεία τους είναι πως τράβηξαν το ενδιαφέρον του Regis (Karl O’Connor) και της Downward Records, μέσω της οποίας κυκλοφόρησαν τις πρώτες δισκογραφικές τους δουλειές.

 Οι Tropic Of Cancer σχηματίστηκαν το 2009 από την Camella Lobo και τον, τότε σύντροφό της, Juan Mendez (γνωστό για τη δουλειά του στη Sandwell District ως Silent Servant). Σύντομα, εξελίχθηκαν σε solo project της Lobo, την οποία συνοδεύει στις ζωντανές εμφανίσεις της η Taylor Burch των DVA Damas (κάτι που θα συμβεί και στην Αθήνα).
Η ίδια η Lobo λέει πως αυτή τη στιγμή οι Tropic Of Cancer δίνουν, περισσότερο από ποτέ, την αίσθηση μιας μπάντας και όχι ενός προσωπικού οχήματος. Εμπνέουν πραγματικό πάθος, ακόμα και την εμμονή, σε ένα ολοένα αυξανόμενο fan base. Πρόκειται για ένα αληθινό cult όνομα που έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει ένα ανομοιόμορφο κοινό που τους ακολουθεί πιστά. Αφοσιωμένοι shoegazers, σκοτεινοί goths, minimal synth nerds, αποπαίδια της techno, ψυχεδελίζοντες revivalists, ακόμα και ακροατές της pop, γοητεύονται όλο και περισσότερο από τον παράξενα όμορφο και εθιστικό ήχο των Tropic Of Cancer.
“Goth, shoegaze, ακόμα και, σε μικρότερη κλίμακα, cold wave είναι είδη που έχουν επηρεάσει τη μουσική μου, χωρίς αμφιβολία. Όμως, μου αρέσει να πιστεύω πως ο συνδυασμός όλων αυτών, μαζί με πολλές άλλες επιρροές, δημιουργεί ένα μοναδικό αλλά και οικείο φίλτρο μέσα από το οποίο οι Tropic Of Cancer εξελίσουν τον δικό τους ήχο.
Αυτός είναι και ο λόγος που καθιστά δύσκολη την απόλυτη κατηγοριοποίηση κάτω από μία συγκεκριμένη ετικέτα, είτε αυτή είναι goth, minimal ή shoegaze. Στην πραγματικότητα, απολαμβάνω να είμαι μέρος κάθε μίας από αυτές τις σκηνές με τους Tropic Of Cancer. Είναι πολύ ωραίο – τη μία βραδιά μπορεί να παίζουμε σε ένα goth club, την επομένη μπορεί να είναι ένα shoegaze festival και αμέσως μετά μια minimal synth ή techno βραδιά. Το βλέπω σα να είμαι σε θέση να παίρνω τα καλύτερα στοιχεία από όλους αυτούς τους κόσμους, χωρίς να χρειάζεται να ασφυκτιώ από τους περιορισμούς της εκάστοτε ξεχωριστής ετικέτας ή σκηνής.
Έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει ποτέ από τη μεριά μου μία συνειδητή προσπάθεια να φτιάξω μουσική που να απομακρύνει τους Tropic Of Cancer από οποιοδήποτε από τα συγκεκριμένα είδη. Ειλικρινά, έχω λίγο έλεγχο πάνω στον αισθητικό πυρήνα της μουσικής μου – απλά είναι αυτό που είναι. Δεν ξέρω αν αυτό ηχεί υποκριτικό ή ερασιτεχνικό ή οτιδήποτε, αλλά προσπαθώ να μην σκέφτομαι υπερβολικά πολύ αυτά που κάνω.
Είμαι σχεδόν σίγουρη πως σε καθένα από τα τραγούδια μου περιέχεται στους στίχους η λέξη ‘αγάπη’. Έχω ψύχωση με την έννοια της αγάπης,σε κάθε περίπτωση. Έρωτας, λαχτάρα, πόνος, όλα αυτά είναι θέματα που επικρατούν στους στίχους μου. Συνήθως, πρόκειται για υπερβολικές εξιστορήσεις προσωπικών μου εμπειριών. Άλλες φορές, είναι μυθιστορηματικές αφηγήσεις βασισμένες στον πόθο, τις ανθρώπινες αδυναμίες και τις σκοτεινές αποστάσεις που δημιουργούνται ανάμεσα σε ανθρώπους που είναι ερωτευμένοι. Ευτυχώς που τα φωνητικά είναι συχνά παραμορφωμένα αλλιώς θα μπορούσα να αισθανθώ πολύ αμήχανα από το κάπως γελοίο του πράγματος!”
Όλα τα στοιχεία που η Lobo αναφέρει, έκαναν τους Tropic Of Cancer να ξεχωρίζουν από το πρώτο τους E.P. “The Dull Age” (Downwards / 2009). Το ίδιο συνέβει και στη συνέχεια της δισκογραφικής τους παρουσίας, με κομμάτια όπως το “Be Brave”, το “A Color”, το “A Court Of Devotion”, το “The One Left”. Η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, “Restless Idylls”, είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει (σε παραγωγή του Regis) από την Blackest Ever Black στις 23 Σεπτεμβρίου 2013, τρεις ημέρες μετά το live της Αθήνας. Το album θα διατίθεται για πρώτη φορά το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου, στο Fuzz Club!
“Κάπου ανάμεσα στον ωμό ρομαντισμό των Joy Division, τα άκαμπτα shoegaze παραμύθια των Lycia και την παγωμένη αισθητική του minimal wave ξεδιπλώνεται ο μελαγχολικά όμορφος ήχος των Tropic Of Cancer. Σκοτεινά κιθαριστικά drones αιωρούνται πάνω από παλλόμενα coldwave beats, ενώ η ονειρική φωνή της Camella ψιθυρίζει ιστορίες για την αγάπη και την εύθραστη ύπαρξή μας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά ηχητικά επίπεδα στους Tropic Of Cancer. Κάθε κομμάτι είναι μία σκοτεινή και αφαιρετική συμφωνία.”

www.facebook.com/tropicofcancerband
https://soundcloud.com/camellalobo
http://www.tropicofcancer.bandcamp.com/

Οι DVA Damas είναι το ντουέτο των Taylor Burch και Joseph Cocherell. Ξεκίνησαν το 2009 κι ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους 10’’ E.P. στην Downwards. Ο ήχος τους συνδυάζει στοιχεία από industrial και post punk ακούσματα με το νεύρο των Cramps και την κινηματογραφική αίσθηση του David Lynch και του Ennio Morricone.
“Ένα ντουέτο από το L.A. σας προσφέρει επιτέλους το combo Throbbing Gristle / Clockwork Orange / Ennio Morricone που εδώ και καιρό περιμένατε!”

Impose / Φεβρουάριος 2013
Πριν λίγους μήνες, κυκλοφόρησε το παρθενικό τους album, “Nightshade”, στην Downwards America, το παρακλάδι της Downwards στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, υπό την επίβλεψη του Juan Mendez. Συντοπίτες και συνοδοιπόροι με τους Tropic Of Cancer, μοιράζονται εμπειρίες ζωής και συνεργάτες, ενώ φυσικά συνυπάρχουν και επί της σκηνής.
“Ζω στην California όλη μου τη ζωή. Ο κόσμος φαίνεται να ξαφνιάζεται από αυτό αλλά, για εμένα, είναι απόλυτα προφανές: οι DVA Damas έχουν το όνομά της γραμμένο ανεξίτηλα πάνω τους.
Το μέρος που ζεις έχει σημασία, όπως και όλες οι έννοιες και οι μυθολογίες πίσω από αυτό. Το album έχει επηρεαστεί άμεσα από τον τόπο και είναι σε μεγάλο βαθμό μία απεικόνιση – πραγματική και μυθιστορηματική – του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος των ‘Δυτικών Συνόρων’.
Έχω κερδίσει πολλά από τη συνεργασία με τους Tropic Of Cancer. Δεν θα έλεγα πως η μουσική της Camella έχει επηρεάσει άμεσα τη δική μου. Όμως, η πορεία μαζί της – τα νέα μέρη, οι νέες καταστάσεις – μου χάρισε εμπειρίες που άλλαξαν την οπτική και την αντίληψή μου και, χωρίς αμφιβολία, είχαν αντίκτυπο και στη μουσική μου. Για να μην αναφέρω σε ολόκληρη τη ζωή μου.”

www.facebook.com/DVADAMAS
https://soundcloud.com/DVADAMASNIGHTSHADE

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, Tropic Of Cancer + DVA Damas + special guests (t.b.a.) στο Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr). Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.
H προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου.
Τιμή εισιτηρίου: 17 ευρώ (προπώληση), 20 ευρώ (ταμείο). Διάθεση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 210 3608366) και στα καταστήματα Public:

1.  Νίκης 1 & Καραγεώργη Σερβίας, Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3246210
2.  Ανδρέα Παπανδρέου 35, The Mall Athens, Μαρούσι, τηλ. 210 6300410
3. Λεωφ. Βουλιαγμένης 276, Athens Metro Mall, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9730006
4.  Λεωφ. Μεσογείων 402, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 6003118
5.  Σ, Καράγιωργα 4 & Λαζαράκη, Γλυφάδα, τηλ. 210 8984300
6.  Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς, τηλ. 210 4126400
7.  Ούλωφ Πάλμε 44, Ζωγράφου, τηλ. 210 7777611
8.  Ελ. Βενιζέλου 45, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9355969
9.  Χαριλάου Τρικούπη 123, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 6257550
10.  Παπαναστασίου 3, Αιγάλεω, τηλ. 210 5904456

Η διάθεση εισιτηρίων online γίνεται στο  www.viva.gr (τηλ. 13855).

150