DEFCON FEST 5: 27 – 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 @ AN Club

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

DEFCON FEST 5
27 – 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013.
AN Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)

Το DEFCON Fest ξεκίνησε το 2008 σαν μια προσπάθεια προώθησης της ελληνικής metal/rock/punk και hardcore σκηνής.

DAY 1
Οι WORD IS BOND είναι μία hardcore μπάντα από Αθήνα. Ξεκίνησαν το 2011. Αφού έγραψαν τα πρώτα κομμάτια, έπαιξαν το πρώτο live στη Θεσσαλονίκη στα τέλη της ίδιας χρονιάς. Μέσα στο 2012 άνοιξαν για τους Γερμανούς Final Prayer και το Μάρτιο του 2013 για τους Άγγλους Knuckledust. Το καλοκαίρι του 2013 η μπάντα θα μπεί στο studio για την ηχογράφηση του πρώτου τους album από το οποίο και θα παρουσιάσουν υλικό στο DEFCON Fest.

Οι FLIPSTAR είναι μια punk/rock μπάντα η οποία μετρά 4 χρόνια στην ελληνική punk/skate punk σκηνή με έναν μεγάλο αριθμό συναυλιών σε Αθήνα και επαρχία. Απαρτίζεται από 4 μέλη, τους Steeve, Fatnik, Pipis και Stavros, μερικά από τα οποία έχουν μοιραστεί την ίδια σκηνή με αρκετές γνωστές μπάντες όπως οι Pennywise, Hatebreed, Walls of Jericho, Less than Jake, Real Mckenzies, MXPX κλπ. Πρώτη κυκλοφορία ήταν ένα demo με 5 τραγούδια με τίτλο “We’re coming fast, we’re coming hard” το 2010. Δύο χρόνια αργότερα το 2012, με την υποστήριξη της PlayFalse Records ακολούθησε το πρώτο full length cd με τίτλο “Back to Basics”  βασισμένο στον γνώριμο και αγαπημένο ήχο του 90’s punk/rock. Παράλληλα κυκλοφόρησε και το πρώτο video clip απο το cd με τίτλο “State of mind” και λιγο καιρό αργότερα το δεύτερο με τίτλο “This Feeling”. Τέλος, τον Ιούνιο του 2013 κυκλοφόρησε το EP “Sweet Sally Toe”.

Οι MY TYRN είναι μια hardcore μπάντα και όπως λένε και οι ίδιοι «Εδώ και 3 χρόνια ζούμε για τα 25 λεπτά επί σκηνής και τα 3 ακόρντα που μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο». 

Οι WISH UPON A STAR είναι μία τετραμελής Punk Rock μπάντα επηρεασμένη κυρίως από την σκηνή της Florida και το μελωδικό punk rock των 90s. Τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει συναυλίες σχεδόν σε όλη την Ευρώπη έχοντας στο ενεργητικό τους 2 επίσημες κυκλοφορίες. Τα “Sincerity In Every Chord” (April 2010) και “Something To Hold Onto” (April 2012). 

Οι ENDSIGHT ξεκίνησαν την πορεία τους ως τα εναπομείναντα μέλη των For What Is Worth. To album τους “A Falling World” ήταν το πρώτο με το νέο όνομα. Αυτή την στιγμή και μετά από κάποιες αλλαγές στην αρχική τους σύνθεση και στον ήχο τους, αφού πλέον ανήκουν στο ιδίωμα του melodic death metal, ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το καινούργιο τους album ”A Vicious Circle” από το οποίο και θα μας παρουσιάσουν κομμάτια.

Έχοντας στο ενεργητικό τους live μαζί με μπάντες όπως οι Hatebreed, Darkest Hour, Integrity, Cataract, Rise And Fall καθώς και πολλές άλλες, οι ENDISGHT θα είναι ένα δυνατό και γεμάτο ενέργεια κλέισιμο στην πρώτη μέρα του φεστιβάλ.

DAY 2
Οι HEDVIKA δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2011 από μέλη που είχαν ήδη ενεργή παρουσία σε μπάντες του σκληρού και ακραίου ήχου (Earth Of Distrust, The Brightly Shining Sea κ.α.). Επηρεασμένοι από την παλιά Hydrahead σχολή καθώς και από τους μεγάλους του heavy/post metal /hardcore ήχου, όπως Neurosis, Isis κ.α. , κατέληξαν σε ένα υβρίδιο ατμοσφαιρικού post metal με ψήγματα doom και hardcore διαθέσεων. Το concept album που ολοκλήρωσαν πρόσφατα έχει τίτλο “The Evidence Of Absence” και πραγματεύεται την ύλη και τη δημιουργία της, τις διαστάσεις και τους πλανήτες στο σύμπαν, όλα παραλληλισμένα με γεγονότα της μυθολογίας και δοσμένα μέσα από το δυνατό και μελαγχολικό πρίσμα της μπάντας.

Oι HOSTAGE είναι μία μοντέρνα thrash metal μπάντα από τη Λαμία. Δημιουργήθηκαν το 2011 από τον Χρήστο Παναγίτσα (κιθάρα) και τον Σάκη Λάμπρου (μπάσο). Την ίδια χρονιά προστέθηκε στα τύμπανα ο Σώτος Δημητρόπουλος (επίσης στους MALICIOUS SILENCE) και σιγά σιγά η μπάντα δημιούργησε τα πρώτα τραγούδια της ενώ ταυτόχρονα ήταν και σε αναζήτηση ενός τραγουδιστή. Μετά από αρκετές επιλογές και αλλαγές στη θέση αυτή, ο Μάριος Παπαπαύλου (επίσης τύμπανα στους EXTREME VIOLENCE,ANGSTRIDDEN,BAG A HEAD,DEVASTATION OF LIFE) προσχώρησε στη μπάντα το 2012. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς έκαναν τις πρώτες τους ζωντανές εμφανίσεις καθώς και ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις 4 τραγουδιών με σκοπό την κυκλοφορία της πρώτης δισκογραφικής τους προσπάθειας, ένα mini cd το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2013 επονομαζόμενο ”Control Through Fear”. Μία αυτοχρηματοδοτούμενη προσπάθεια η οποία περιέχει 4 τραγούδια (συν μία εισαγωγή) θηριώδους και λυσσαλέου thrash metal επηρεασμένο από τη δεκαετία του ’90 και του ’00 και μπάντες με ένα πιο ακραίο ηχητικά χαρακτήρα όπως οι THE HAUNTED,GRIP INC.,SLAYER,DEW SCENTED κ.ά. Η μπάντα συνεχίζει τις ζωντανές της εμφανίσεις, βρίσκεται σε αναζήτηση δισκογραφικής εταιρίας και παράλληλα δημιουργεί και προβάρει καινούρια τραγούδια με σκοπό την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της μέσα στο 2014.

Οι ALLOCHIRIA δημιουργήθηκαν από την ανάγκη τους να μοιραστούν σκέψεις και ήχους με τον υπόλοιπο κόσμο. Παίζουν μουσική επηρεασμένοι από τους πρωτεργάτες της post-metal σκηνής (Neurosis, Isis, Cult of Luna) και από τον ευρύτερο sludge/post-rock/psychedelic χώρο, ενώ παίρνουν ερεθίσματα από οτιδήποτε υπάρχει γύρω τους και τους επηρεάζει. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο ΕP το 2010 ενώ στα μέσα του 2012 ολοκληρώθηκε το lineup με μια αλλαγή που έγινε στον τομέα των φωνητικών. Από τότε έχουν πραγματοποιήσει αρκετά live με μπάντες της εγχώριας σκηνής. Θα παρουσιάσουν ζωντανά, κομμάτια από το πρώτο τους album που η θεματολογία του θα περιστρέφεται γύρω από τον μέσο άνθρωπο, την αλλοτρίωση που υφίσταται αυτός σε μια κοινωνία που όλοι φοβούνται το διαφορετικό καθώς και τις ψυχολογικές προεκτάσεις αυτού του φαινομένου.

Οι SERENITY BROKEN, πέντε (καθώς πρέπει) κοπρόσκυλα από διάφορα μέρη του Λεκανοπεδίου (και όχι μόνο) παίζουν ακομπλεξάριστο hard rock με μερικές alternative & grunge τζούρες από τις αρχές του 2010. Σημαδιακή χρονιά το 2012 αφού το καλοκαίρι εκείνο κυκλοφόρησε το πρώτο τους δισκογραφικό πόνημα (Commercial Suicide) όπου μόνο αυτοκτονικό δεν προέκυψε τελικά. Πολλά κεφάλια χτυπήθηκαν και πολλές πένες έγραψαν μερικά από τα καλύτερα λόγια που θα περίμενε κανείς να αντικρύσουν αυτά τα όμορφα αγόρια. Πως το λεν το site εκείνο, το γνωστό, το ψαγμένο;; Metalstorm.net, α γεια σου! Υποψήφιο λέει το άλμπουμ τους μαζί με κάποιους Deftones, Gojira, Stone Sour κ.α.α (βλ. και άλλους άμπαλους) για «BEST ALTERNATIVE METAL ALBUM 2012»! Τι λε ρε παιδί μου.. Για να τους δούμε στις 28/09 στο Defcon Fest στο An Club, το χουν;;

Οι ABOVE US THE WAVES είναι μια πενταμελής μπάντα από την πόλη της Καβάλας. Ο ήχος των AUTW περιέχει στοιχεία μελωδικού death metal και hardcore και επικεντρώνεται στα βαριά riff και τις δυνατές μελωδίες.

Η μπάντα σχηματίστηκε από τους Βασίλη (Κιθάρες) και Θοδωρή (τύμπανα) και μετά από αρκετές αλλαγές μελών,η προσθήκη του Γιώργου(κιθάρες), Ντίνου (μπάσο) και Βαγγέλη (φωνητικά) ολοκλήρωσε την σύνθεση της μπάντας.

Μέχρι στιγμής οι AUTW έχουν ηχογραφήσει ένα demo CD (2009) και ένα promo EP (2011) και έχουν δώσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Το 2013 βρίσκει την μπάντα πιο ενεργη απο ποτέ καθώς ηχογραφεί τον πρώτο της δίσκο με τη βοήθεια του Στέλιου Κοσλίδη (Head Cleaner, Kin Beneath Chorus) , περιοδεύει ανά την Ελλάδα (The legion aflame tour) και Βουλγαρία (Headlining Show in Sofia) , υπογράφει με την Spreading the Dysphoria Industries Records και κυκλοφορεί το πρώτο της video clip.

Το album έχει δρομολογηθεί να κυκλοφορήσει μέσα καλοκαιριού. Περιμένουμε την εμφάνιση τους στο φετινό DEFCON Fest με αγωνία.

DAY 3
Οι AUTOMATON δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2011. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από doom/psychedelic drone ήχους, με επιρροές από stoner και heavy metal. H πρώτη τους live εμφάνιση έγινε το Μάιο του 2012 και έκτοτε συμμετέχουν ενεργά στην underground σκηνή της Αθήνας. Ηχογράφησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά στο MOTHStudio, ένα ΕΡ διάρκειας 30 λεπτών, το οποίο θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στο DEFCON Fest.

Οι AUDIOBREED υπάρχουν από το 2008 με έδρα τον Πειραιά. Η μουσική τους είναι ένας συνδιασμός κυρίως από Heavy Rock, Stoner Rock και Southern Metal. Μετά από πολλές αλλαγές στο line-up, ηχογράφησαν το 2012 το πρώτο τους album “All Shades of Colours, but Only Red I See” το οποίο θα κυκλοφορίσει μέσα στο 2013.

Oι BOMBING THE AVENUE είναι ένα progressive heavy rock συγκρότημα από την Αθήνα. Oλα ξεκίνησαν το 2010 όταν ο Δημήτρης, ο Πάνος και ο Jason, τρία αδέλφια από τη Βάρη αποφάσισαν να δημιουργήσουν την μπάντα. Πρώτο live της μπάντας ήταν τον Σεπτέμβριο του 2010 στο Κύτταρο στην Αθήνα. Μέχρι τώρα η μπάντα έχει εμφανιστεί στα περισσοτερα rock μαγαζιά της Αθήνας, σε ένα μεγάλο φεστιβάλ σχολικών συγκροτημάτων  (Schoolwave) και σε ένα φεστιβάλ στο κέντρο της Αθήνας στην Τεχνόπολη. Οι Bombing The Avenue ποτέ δεν χάνουν την ευκαιρία να παίξουν live και οι συνεχώς εξελισσόμενες εμφανίσεις τους, τους οδήγησαν να παίξουν support σε μπάντες όπως οι Brotherhood of Sleep, Semen of the Sun και Truckfighters. H μπάντα έχει στο ενεργητικό της ενα ΕP με 6 κομμάτια και ηδη εχουν ξεκινησει οι ηχογραφίσεις του πρώτου τους full-length δίσκου που αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι.

Οι BEYOND PERCEPTION σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2004 από τον Κώστα Καλαβρέζο (κιθάρα), Πάνο Καλαβρέζο (μπάσο), Τόλη Τολέα (drums) και Πάρη Πουκαμισά (φωνητικά, κιθάρα), ως Progressive/Metal μπάντα, ηχογραφώντας το πρώτο τους self-released demo. Μετά από ένα διάστημα η μπάντα παίρνει διαφορετική κατεύθυνση, επηρεασμένη κυρίως από Sludge/Hardcore/Stoner/Southern Metal ήχους, καλωσορίζοντας στο line-up τους τον Πάνο Καρνάρη (από τους WFDD) στα φωνητικά. 

Εχουν στο δυναμικό τους 2 full length album, τα “The final descent” και “Blood & Whiskey” (2010) Το καλοκαίρι του 2012 κάνουν μια αλλαγή στο line-up τους με τον Μάκη Μάκουλα να παίρνει τη θέση του Πάνου Καρνάρη ως frontman και lead singer της μπάντας.

Οι Beyond Perception έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως οι “Spiritual Beggars”, “Annihilator”, Goran Bregovic”, “Ava Inferi” (Rune Eriksen Doom Project, Mayhem, Aura Noir), “Nightstalker, ”Suicidal Angels”, ”R.Crist” και πολλούς άλλους. Στόχος τους για το 2013 είναι να περιοδεύσουν στην Ευρώπη καθώς και η εύρεση δισκογραφικής για το νέο τους υλικό. Αυτή την περίοδο δουλεύουν το τρίτο τους album, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013.

Ξεκινώντας στις αρχές του 2011, οι HALF GRAMME OF SOMA επιχείρησαν το συνδυασμό του Heavy Rock ήχου με ποικιλία επιρροών καταλήγοντας στην κυκλοφορία του ντεμπούτου ομότιτλου album τους στις αρχές της χρονιάς. Συνεχίζουν με ανανεωμένη σύνθεση και υλικό από την επερχόμενη κυκλοφορία τους,έτοιμοι για θορυβώδεις και έντονες live εμφανίσεις μια από τις οποίες θα αποτελέσει και το κλείσιμο του φετινού DEFCON Fest. 

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν όπως κάθε χρόνο πάγκοι με merchandise από τις μπάντες, τις κυκλοφορίες της Trailblazer Records, art prints από δουλειές του Vance Kelly, που επιμελήθηκε την αφίσα του fest και φέτος, καθώς και merchandise από άλλα labels και distros.

Πορτες: 20.30
Είσοδος: 6 ευρώ για την κάθε μέρα. 

Links:
www.facebook.com/defconfest
www.trailblazerrecords.com
www.mothstudio.com
www.vancekelly.com
www.anclub.gr
www.facebook.com/wordisbondath
www.flipstarband.com
www.facebook.com/MyTurnHC
www.facebook.com/wishuponastarband
www.facebook.com/Endsight
www.facebook.com/pages/RAHU
www.facebook.com/pages/HOSTAGE
www.facebook.com/Allochiriatheband
www.serenitybroken.com
www.facebook.com/autwband
www.facebook.com/Automaton.Athens
www.audiobreedband.com/
www.facebook.com/BombingTheAvenue
beyondperceptionband.com/
www.facebook.com/pages/HALF-Gramme-of-SOMA

118