NEW DEVICE: “Here We Stand”

Τέσσερα χρόνια (συν μια αλλαγή εταιρείας) μεσολάβησαν από το “Takin’ Over” των εξ Αγγλίας New Device.

Ναι, ξέρω… το εξώφυλλο δε σε πείθει… Ούτε εμένα! Σα να πήγαν οι χαρακτήρες της σειράς “Heroes” και να έφτιαξαν boyband. Μουσικά όμως είναι πραγματικά πολύ καλό!

Οι New Device, πατούν από τη μία σε πιο κλασσικά hard rock μονοπάτια έχοντας όμως το άλλο πόδι στην πιο σύγχρονη σκηνή, συνδυάζοντας πολύ καλά επιρροές του παρελθόντος και του παρόντος.

Βασικά σκεφτείτε τους Metallica και τους Skid Row να κάνουν παρέα με τους Bullet For My Valentine, τους Eclipse, τους (παλαιούς) Fall Out Boy και τους Shinedown… ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων!

Ωραίο, ευχάριστο, καθόλου περίπλοκο και γενικά με δικό του χαρακτήρα (κάτι που δε φαίνεται στις πρώτες ακροάσεις).

Οι περισσότερες συνθέσεις ξεκινούν σε χαμηλούς τόνους και ενίοτε εξελίσσονται σε ένα πιο heavy (τρόπον τινά) υβρίδιο, ενώ άλλες φορές όντως πρόκειται για μπαλάντα. Σε κάθε περίπτωση η μελωδία έχει τον πρώτο ρόλο.

Το “Here We Stand” διαθέτει τα πάντα… Καθαρόαιμα hard rock κομμάτια (“On Your Knees”, “Do or Die”), σύγχρονου τύπου αναφορές (“Away From Here”, “Wreckage of Me”), radio friendly στιγμές (“Here We Stand”, “Save Your Life”), όμορφες μπαλάντες (“New York”, “Another Life”, “End of Hope”) και τσαμπουκαλίδικες συνθέσεις (“Feel the Wrath”, “Waiting for a Deadman”).

Ένα album πραγματική έκπληξη που αδικείται όσο δεν πάει από το εξώφυλλό του!

767

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.