CHASING VIOLETS: “Jade Hearts”

Έπειτα από την εξαιρετική κυκλοφορία στο τέλος του 2012 με τον συμβολικό τίτλο “Outside Heaven”, οι γλυκύτατες και ταλαντούχες γαλλιδούλες αδελφές Sarah και Mélissa Fontaine επιστρέφουν.

Επικουρούμενες και πάλι από μία πλειάδα εξαιρετικών μουσικών του μελωδικού χώρου του A.O.R ιδιώματος όπως οι Frédéric Slama (συνθέτης, παραγωγός και μέντορας τους αλλά και ιδρυτής της μπάντας AOR με πλούσιο βιογραφικό συνεργασιών όπως μέλη από Toto, Chicago καθώς και τους Paul Sabu, Tommy Denander, Steve Overland (FM), James Christian (House Of Lords), Paul Shortino (Quiet Riot), Tommy Denander (Alice Cooper, Paul Stanley), τους οποίους κληροδοτεί και στις προστατευόμενες του), Paul Sabu (Kidd Glove), Göran Edman (Yngwie Malmsteen και πολλοί άλλοι), Mikael Erlandsson (Last Autumn’s Dream), Bob Harris (Axe), Christian Tolle (David Reece), μέλη από τους  Alien, Hardline και  Lionville, μεταξύ άλλων.

Υπάρχουν και πάλι πανέμορφες μελωδικές συνθέσεις, ευκολομνημόνευτα τραγούδια, μουσικότητα απαράμιλλη όλων των συμμετεχόντων με αποτέλεσμα το “Jade Hearts” με την εξαίρετη παραγωγή να συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που το καθιστούν την επιτομή μίας άψογης A.O.R κυκλοφορίας!

Το εισαγωγικό  “The Main Attraction” έχει χαρακτήρα Eurovision, με την έννοια της πιασάρικης σύνθεσης, με όλα τα στοιχεία που το καθιστούν εύκολα hit-single. Η σύνθεση “Jade Hearts” – το ομότιτλο του δίσκου – ξεχωρίζει επίσης για το ευφάνταστο solo  στην κιθάρα και τις μελωδικές γραμμές του γενικά. Πιστεύω πως το 7λεπτο έπος “The Scarlet Nymph”  συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία μίας μελωδικής επιτομής, κλείνοντας το δίσκο, που για τους οπαδούς του χώρου θα είναι η απόλυτη καλοκαιρινή μουσική υπόκρουση.

Με δεδομένη λοιπόν την επιτυχημένη συνταγή της πρώτης κυκλοφορίας, που εδώ παρουσιάζεται ενισχυμένη ακόμη περισσότερο, πιστεύω ότι η τρίτη τους δουλειά – που εύχομαι και πιστεύω ότι θα υπάρξει – θα δείξει εάν χωρίς τόσες ενισχύσεις υπάρχει πραγματικό ταλέντο και ικανότητες στις δύο όμορφες αδελφές Sarah & Mélissa. Tους το ευχόμαστε!

473