SHADE EMPIRE: “Omega Arcane”

Πολύ μεγάλο το διάλειμμα για τους Shade Empire, οι οποίοι επανέρχονται πέντε χρόνια ύστερα από την τελευταία full length δουλειά τους, για να επιβεβαιώσουν πως δε χρειάζεται να γίνεσαι μουσικός μαϊντανός προκειμένου να είσαι στην επιφάνεια. Αρκεί να κυκλοφορείς δισκάρες!

Τέταρτος δίσκος λοιπόν για τους Φιλανδούς, υπό την αιγίδα της Candlelight αυτήν τη φορά και με (δικαιολογημένες) υψηλές προσδοκίες. Έντεκα συνθέσεις, 76 λεπτά μουσικής, μελωδικοί black/ death ύμνοι, εκπληκτικές ενορχηστρώσεις, παραδειγματική παραγωγή και epic συναίσθημα μέσα σε ένα εξαιρετικό “βαλιντζάκι”, με πολύ όμορφο artwork.

Το “Omega Arcane” θα μπορούσε να αποτελέσει το ιδανικότερο soundtrack για πεδίο μάχης (αν όχι πραγματικής, έστω “εικονικής”) και θαρρώ πως σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές της μπάντας, αυτή είναι η πιο ολοκληρωμένη, η πιο “επική” και σίγουρα η πιο μεστή.

Οι ήδη φίλοι της μπάντας είναι δεδομένο πως θα χαρούν ιδιαίτερα με την επιστροφή των Shade Empire, και θα τιμήσουν το νέο τους πόνημα. Παράλληλα, οι λάτρεις του μελωδικού black/ death, έχουν κάθε λόγο να αποκτήσουν το “Omega Arcane”, ενώ όσοι δηλώνουν “ανοιχτοί” σε ακούσματα, και παράλληλα είναι φιλικά προσκείμενοι σε συμφωνικά ηχοτόπια, μόνο να κερδίσουν έχουν από την ακρόαση του εν λόγω album.

Δεν περιγράφω άλλο…

499

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.