Legion Of The Damned, Suicidal Angels, Damned Creed, Speed Rush

Φτάνοντας στο AN Club λίγο μετά τις 20:30, αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η μικρή προσέλευση του κόσμου, η οποία δε σε προδιέθετε θετικά για την εξέλιξη της όλης βραδιάς. Μπήκα στο ΑΝ ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν, πράγμα που δυστυχώς δε συνέβη.

Πρώτο συγκρότημα της βραδιάς ήταν οι Speed Rush, οι οποίοι για μίση περίπου ώρα μας βομβάρδισαν με thrash metal ήχους. Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε το δεύτερο ελληνικό συγκρότημα Damned Creed οι οποίοι κινούνται περίπου στο ίδιο μουσικό ύφος, αλλά με λίγα πιο μοντέρνα, κατά τη γνώμη μου, στοιχεία. Και τα δυο αυτά συγκροτήματα τα έδωσαν όλα, παρά τις χλιαρές αντιδράσεις (εκτός κάποιων εξαιρέσεων) του (όποιου) κοινού.

Τα πράγματα έδειχναν να ζεσταίνονται λίγο όταν εμφανίστηκαν οι (με κατά το ήμισυ ανανεωμένη σύνθεση) Suicidal Angels. Παίζοντας κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο (Eternal Domination) αλλά και από την καινούργια τους δουλειά, η οποία θα κυκλοφορήσει από τη Nuclear Blast, άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Η ώρα είχε πάει 11 όταν τα ηνία πήραν οι Ολλανδοί Legion Of The Damned, οι οποίοι μας έδειξαν από την αρχή ότι η μειωμένη προσέλευση του κόσμου δε θα επηρέαζε σε τίποτα την απόδοση τους.

Πραγματικά το συγκρότημα έδωσε μια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ εμφάνιση, αποδίδοντας πιστά τα αρκετά απαιτητικά κομμάτια τους.

Παίζοντας κομμάτια από όλες τις κυκλοφορίες τους (ανάμεσα στα οποία ήταν και τα: Slaughtering The Pigs, Cult Of The Dead, Bleed For Me, Legion Of The Damned, Diabolist) οι Legion Of The Damned απέδειξαν για ποιο λόγο αποτελούν μια υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο του thrash metal.

Με το πέρας της συναυλία τα αισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Από τη μια οι φοβερές εμφανίσεις των συγκροτημάτων και από την άλλη η απουσία του κοινού, η οποία δημιούργησε αμφιβολίες για το κατά πόσο στο άμεσο μέλλον θα δούμε ανάλογες συναυλίες.

Δημήτρης Καρβούνης

379