SEVEN KINGDOMS: “The Fire Is Mine”

Φάκελος: μπάντα Seven Kingdoms, δίσκος “The Fire Is Mine”

Τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά για τους Seven Kindoms, με το αποτέλεσμα να κινείται οριακά στη μετριότητα. 11 συνολικές συνθέσεις, με οδηγό το power metal.

Θα ξεκινήσω από τη τραγουδίστρια που για τα δικά μου δεδομένα, είναι απλώς υποφερτή. Πραγματικά, για εμένα, όσο καλοδουλεμένη και όμορφη είναι η φωνή της, αυτό το στυλ δεν ταιριάζει καθόλου με τη μουσική που υπηρετούν.

Μουσικά, τα τραγούδια τους είναι πολύ καλά και φαίνονται να έχουν περάσει πολύ χρόνο σε πρόβες. Πολύ ωραίες εναλλασσόμενες κιθαριστικές μελωδίες με καταπληκτικά σόλο, ταχύτητα και δίκαση στα τύμπανα, προσεγμένες μπασογραμμές σε αρμονία με τα υπόλοιπα μουσικά όργανα. Αυτό που έχω  να παρατηρήσω στο “The Fire Is Mine” άλμπουμ, είναι πως χάνεται εξαιτίας της παραγωγής, την οποία τη θεωρώ πολύ κακή και χαντακώνονται με τη συγκεκριμένη φωνή.

Είναι κρίμα πάντως, γιατί τεχνικά και μουσικά το έχουν, αλλά το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τις δύο αυτές παρατηρήσεις μου είναι αυτό που στο τέλος κάνει τη διαφορά και χάνουν βαθμούς. ίσως μια φωνή τύπου Hansi Kursh, να έσωνε τη παρτίδα.

Συμπαθητικοί πάντως σαν σύνολο, αλλά όχι άνω του μετρίου. Δεν είναι και από τα συγκροτήματα που θα λείψουν από κάποιον.

433