BLOCKHEADS: “This World Is Dead”

Οι βετεράνοι Blockheads δηλώνουν βροντερό παρών και κυκλοφορούν άλλη μία εξαιρετική κυκλοφορία (“This World Is Dead”) που κρατάει τη σημαία του grind πολύ ψηλά.

Με τις κυκλοφορίες των Pig Destroyer και Rotten Sound φαίνονταν μία αναζωπύρωση του είδους που είχε αρχίσει να χάνει ουσία και δημοτικότητα μετά την διάλυση του σύγχρονου grind μεγαθήριου που λέγετε Nasum. Η Relapse βάλθηκε να ανατρέψει τα γεγονότα και υπογράφοντας μπάντες όπως οι Blockheads τα πράγματα φαίνετε πως είναι στο σωστό δρόμο.

Το “This World Is Dead” έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που το τοποθετούν στις εξαιρετικές grind κυκλοφορίες. Μπορεί οι Blockheads να είναι άγνωστοι και να έχουν ακουστεί μόνο στον χώρο του underground μιας και κινούνταν σε DIY μονοπάτια αλλά ήρθε η στιγμή να γίνουν γνωστοί και σε ένα πιο ευρύ κοινό. Κοινό που ασχολείται με τον ακραίο ήχο και που αναζητεί θορυβώδεις καταστάσεις υψηλού επιπέδου. Συνθέσεις του ενός λεπτού δεν αποτελούν έκπληξη. Ο καταπληκτικός ήχος και τα εξαιρετικά riiff όμως αποτελούν ευχάριστη έκπληξη.

Κλασσικότατο grind με τα απαραίτητα (λίγα) death περάσματα και απόλυτη ηχητική ευκρίνεια για να καταλαβαίνετε τι ακριβώς συμβαίνει και να μην χάνεστε σε μια μάζα θορύβου χωρίς νόημα. Απεναντίας, και νόημα υπάρχει και ένταση και grind core που σου τινάζει τα μυαλά.

Πραγματικά, αν είστε φίλοι του είδους μην παραλείψετε να τσεκάρετε το “This World Is Dead”. Εκκωφαντικό (με την καλή έννοια), υπερηχητικό, πορωτικό grind που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κυκλοφορίες γνωστότερων συγκροτημάτων. Στα τέρματα!

517

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.