SECRET ILLUSION: “Point of No Return” EP

To EP των Αθηναίων Secret Illusion αποτελεί ακόμη ένα ορεκτικό, μετά και από την πολύ πρόσφατη κυκλοφορία του “Turn Back Time” EP, με σκοπό να μας κρατήσει συντροφιά μέχρι την επερχόμενη κυκλοφορία πλήρους διάρκειας (full length εις τη βαρβαρική).

Ο τρόπος που επιλέγουν να το κάνουν αυτό είναι λίγο παράδοξος καθώς ακούμε μόλις ένα καινούργιο κομμάτι με τα υπόλοιπα 3 να είναι: ένα instrumental του πρώτου (και ομότιτλου του EP) , το “Turn Back Time” από την προηγούμενη κυκλοφορία τους και τέλος μια πιάνο εκτέλεση του “Silent Voices” με τη δυνατή συμμετοχή της Ηλιάνας Τσακιράκη (ex- Meden Agan) στα φωνητικά.

Το “Point of no return” ανήκει στη μεγάλη οικογένεια του ευρωπαϊκού power metal που καθιέρωσαν μπάντες όπως οι Stratovarius. Σίγουρα βελτιωμένοι και πρόθυμοι (και αναμφισβήτητα ικανότατοι) για πολλά, με το βαρύ οπλισμό τους να αποτελεί η μελωδία δεν καταφέρνουν να δικαιολογήσουν (στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον) την κίνηση με αυτή την κυκλοφορία αφού το ομότιτλο κομμάτι (και η instrumental εκτέλεσή του που ακολουθεί) δεν είναι κάτι ιδιαίτερο συνθετικά, αλλά και η παραγωγή χωλαίνει ενοχλητικά σε τομείς όπως των drums που ακούγονται κάτι λιγότερο από  ρεαλιστικά. Το τρίτο κομμάτι “Turn Back Time” μου άρεσε αρκετά περισσότερο (και τα drums ακούγονται επιτελούς σαν drums). Πιο ολοκληρωμένο σα σύνθεση αλλά και πάλι τίποτα που θα κάνει τον κόσμο να τρέξει προς την μπάντα εν έτη 2013.

Αυτό που με καθήλωσε και το άκουσα 2-3 συνεχόμενες φορές ήταν το τελείωμα του EP με το “Silent Voices”. Ορχηστρική εκτέλεση (πιάνο το περιγράφουν) ενός τραγουδιού που και αυτό προϋπήρχε, με το δίδυμο Τσακιράκη – Γιαννακόπουλου να μας ταξιδεύει σε μια άκρως αισθαντική διαδρομή που απέχει πολύ από το υπόλοιπο EP. Κι εδώ έχουμε επιτέλους μια σύνθεση και υλοποίηση που στέκεται αξιοπρεπώς και ανταγωνιστικά. Ίσως αυτό να είναι το πλεονέκτημα που πρέπει να εκμεταλλευτούν και να αναπτύξουν. Περιμένω να ακούσω τις ιδέες που θα ενσωματώσουν στο δεύτερο album τους που περιμένουμε και εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε.

477