DANGER DANGER: "Revolve"

Θυμάμαι μόλις ανακοινώσαμε την είδηση στο www.rockway.gr για το νέο άλμπουμ των Danger Danger έγινε ένα μικρός χαμός από μηνύματα χαράς από φίλους της μπάντας. Ακούγοντας λοιπόν το “Revolve” νιώθουμε λίγο διαχασμένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Η μελωδική πλευρά της μπάντας είναι κυρίαρχη στο “Revolve” με αρκετή σύγχρονη ροκ δόση που φτάνει στα όρια των Cold play και των Νickelback αν και οι επιρροές από Def Leppard κυριαρχούν σε όλο το άλμπουμ και ειδικά στον τομέα της παραγωγής.

Σε αυτό το σημείο κάποιοι μπορεί να ξινίσουν αλλά και κάποιοι άλλοι μπορούν ισχυριστούν ότι τους αρέσει η απόπειρα μικρής ηχητικής μεταβολής του γκρουπ.

Εμείς πάντως στηρίζουμε τα συγκροτήματα που πάνε ένα βήμα παραπάνω τις συνθέσεις τους έστω και αν δεν μας ενθουσιάζουν γιατί τουλάχιστον προσπαθούν καλλιτεχνικά να βελτιωθούν και όχι να παραμείνουν στις δόξες του παρελθόντος.

Οι Danger Danger ευτυχώς καταφέρνουν και να εξελίξουν μελωδικά τις συνθέσεις τους και να πετύχουν ένα όμορφο αποτέλεσμα χωρίς να γίνονται κουραστικοί και ανούσιοι.

Το ότι υπάρχουν από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και έχουν κυκλοφορήσει εξαιρετικούς δίσκους επιβεβαιώνει το γεγονός πόσο σπουδαία μπάντα είναι.

Υπέροχα τα τραγούδια “Ghost of Love”, “KillinLove“, “FU$“, το φοβερό “Beatiful Regret” και το “Dirty Mind” ενώ άψογο εκτελεστικά είναι το κουαρτέτο Ted Poley στα φωνητικά, Βruno Ravel στο μπάσο και τα πλήκτρα, Rob Marcello στην κιθάρα και ο Steve West στα τύμπανα που αποδεικνύει με λιτό και χαρακτηριστικό τρόπο ότι ξέρουν να γράφουν όμορφα μελωδικά ροκ τραγούδια.


478