INTEGRITY: “Black Heksen Rise 7" ”

Μακριά και βαριά ιστορία περιτριγυρίζει τους Integrity, που γεννήθηκαν στο Cleveland το 1988 μέχρι που ο ιδρυτής τους, Dwid μετακόμισε στην Ευρώπη και το Βέλγιο.

Με 8 full-length και πάμπολλα 7ιντσα, έφτασε 2013 και οι Integrity είναι ακόμα στο προσκήνιο να παίζουν έναν δικό τους συνδυασμό metal και hardcore. Αφού πέρασαν από πολλά δισκογραφικά σπίτια, όπως τη γνωστή στο χώρο Victory Records, φτάσανε στις αγκάλες της Νορβηγικής Indie recordings, για να κυκλοφορήσουν ένα περίεργο 7ιντσο, με τίτλο “Black Heksen Rise 7″ ”. Heksen σημαίνει μάγισσα στη γλώσσα τον ολλανδόφωνων τους Βελγίου και οι Integrity ουρλιάζοντας μέσα από σκοτεινιασμένους Hardcore ήχους την επικαλούνται.

Δύο τραγούδια περιέχει το δισκάκι αυτό και είναι άκρως ενδιαφέροντα και ίσως, να θεωρούνται απαραίτητα για τους λάτρεις του ήχους τους και συλλέκτες. Ένα 7ιντσο δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις την δουλειά ενός τέτοιου μακρόβιου συγκροτήματος, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

Το πρώτο και ομώνυμο κομμάτι ξεκινάει με όμορφο σύντομο παιχνιδισμό της κιθάρας και όμορφο riff, καθώς ο Dwid Hellion ουρλιάζει απεγνωσμένα “Black Heksen rise above…”. To κομμάτι δεν ενδείκνυται καθόλου για φίλους της πιο oldschool hardcore σκηνής, μιας που ο ήχος είναι πολύ μεταλλικός όπως επίσης και η παραγωγή του, που πλησιάζει τα πιο sludge και crust μονοπάτια.

Το δεύτερο, και δυστυχώς τελευταίο, “Waiting For The Sun (To Burn Out My Eyes)”, ξεκινάει μυσταγωγικά με ακουστική κιθάρα να ακούγεται πάνω από βρυχηθμού και απόκοσμα επεξεργασμένους ψιθύρους μέχρι να έρθει το, σχεδόν black metal σε ρυθμό και συναίσθημα riff, που έξυπνα διανθίζεται με ένα σόλο ηλεκτρικής κιθάρας στη συνέχεια για να μας δώσει ένα στίγμα του τι μπορούμε να περιμένουμε από κάποιο ενδεχόμενο ολοκληρωμένο album των τύπων.

Σφηνάκι μεν, απολαυστικό δε!

515

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.