OMEGA MONOLITH: “Black Campaign”

“Κιθαριστικές λούπες, πεταλάκια, και ένας ντράμερ βομβαρδιστής συνθέτουν την μουσική τους. Οι Omega Monolith είναι ένα instrumental post- metal/ sludge/ doom (δεν ξέρω πως αλλιώς να τους χαρακτηρίσω) ποτάμι που άλλοτε σε ταξιδεύει με τις μελωδίες του και τα σχεδόν υπνωτικά θέματα και άλλοτε, όταν τα riff ξεσπούν με μανία νιώθεις ότι σε πετάει στα βράχια”.

Αυτά τα λόγια έγραψε ο συνεργάτης μας, Αντώνης Μακρής όταν παρακολούθησε τους Omega Monolith να σαπορτάρουν τους Conan και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Δύο μόνο άνθρωποι, μπορούν να γράψουν καλή rock μουσική, που κάνει την ψυχή σου να ματώνει, χωρίς καν να πουν λέξη. Αυτό κάνουν εδώ οι Omega Monolith, με το διάρκειας 31 λεπτών “Black Campaign” και σε μόλις τρία κομμάτια σε πείθουν για την μοχθηρή τους διάθεση να σου αλλάξουν τη ψυχοσύνθεση.

Το εισαγωγικό “Blank” ξεκινάει πολύ έξυπνα και μπαίνει ύπουλα με αργόσυρτα τύμπανα και κιθάρα που σε τσιτώνει, αφού νιώθεις ανατριχίλα σε όλο σου το σώμα και νομίζεις, πως το τραγούδι το έχουν γράψει οι ΟΜ. Οι τυμπανισμοί του Alex, είναι μοναδικοί και δικαιολογούνται από την πολύχρονη ενασχόληση του με τον σκοτεινό ήχο, και οι προγραμματισμοί της κιθάρας του Τάκη, έρχονται αντιμέτωποι αναμεταξύ τους σε μια μάχη επιβίωσης.

Τελειώνοντας, αφού δημιουργεί έναν ήχο αέναης κενότητας, κολλάει στην αλλαγή διάθεσης του επόμενου και πιο “χαρμόσυνου” “Victims of your past” και έτσι, συμβαίνει και με το φινάλε “I never disagree with the voices”. 30 λεπτά απόκοσμων ήχων που δε σε αφήνει ούτε δευτερόλεπτο αδιάφορο. Οι καμπάνες του “Ι never…” χτυπάνε για εμάς, θα χάσουμε εμείς το μυστήριο;;;

Το εξώφυλλο είναι σαν να το έχει φτιάξει κάποιος πραγματικά μπροστά σου, εκείνη τη στιγμή με μόνο εργαλείο ένα μολύβι και συν τοις άλλοις, η CTS Production το κάνει ακόμα πιο “cult” κυκλοφορώντας το σε κασέτα.

Τι σημαίνει ρε φίλε, δεν έχεις κασετόφωνο; ΒΡΕΣ! Και αν δεν τα καταφέρεις, μέσα στο κουτάκι θα βρεις κωδικό για να κατεβάσεις σε mp3 τα τραγούδια και να τα κάνεις ήχο κλήσης στο κινητό σου ή ότι άλλο αγαπάς.

Στη σελίδα τους στο Bandcamp (http://omegamonolith.bandcamp.com) μπορείτε και μόνοι σας να επιβεβαιώσετε τα γραφόμενα μας και να ψηθείτε ως θανάτου να τους δείτε live στις 21 Φεβρουαρίου στο Six Dogs, παρέα με τους Σουηδούς Switchblade.

663

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.