HATEBREED: “The divinity of Purpose”

Πάντοτε, το νέο ενός νέου album των Hatebreed μπαίνει στις πρώτες σελίδες σε όλα τα μεταλλικά και hardcore περιοδικά. Και αυτό γιατί τα τυπάκια αυτά είναι πάντα ειλικρινή με αυτό που κάνουν και το κάνουν πολύ καλά!

Όταν φτάνει στα χέρια σου το “The divinity of Purpose” κολλάς κατευθείαν κοιτάζοντας το μέχρι τώρα καλύτερο εξώφυλλο που συνόδεψε δίσκο των Hatebreed. Ο πίνακας που φιλοτέχνησε ο Eliran Kantor  θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιαδήποτε gallery και να πωλείται προς χιλιάδες ευρώ.

Από κει και πέρα, το κλασικό πάντρεμα του νεοϋορκέζικου hardcore με το metal, έτσι όπως το βλέπουν οι Napalm Death, που έχουν φτιάξει με δικό τους μοναδικό τρόπο οι Hatebreed είναι και πάλι εδώ. Αν τους αγαπάτε, δεν έχετε παρά να σταματήσετε να διαβάζετε και να βγάλετε αμέσως τα λεφτά από την τσέπη.

Η δυναμική φωνή του Jasta σε κάνει να θέλεις να πετάξεις την άχρηστη τηλεόραση σου από την ταράτσα και μετά να την πυρπολήσει φωνάζοντας τους στίχους των νέων πωρωτικών κομματιών τους.

Τα χορωδιακά ρεφρέν, που προβλέπονται από το καταστατικό του είδους, οι κιθάρες που ξυρίζουν και τα τέλεια παντρεμένα με το μπάσο τύμπανα δίνουν και πάλι στα αυτιά μας ένα χτύπημα που τα ματώνει χαρούμενα.

Με στίχους να τείνουν προς την αισιοδοξία, οι Hatebreed μας ωθούν να αντισταθούμε και να μην τα παρατήσουμε έτσι εύκολα. Ακούστε τραγούδια, όπως τα “Honor Never Dies”, “Before the fight ends you”, “Bitter Truth” και το ομώνυμο “The Divinity of Purpose”, πάρτε φόρα και περπατήστε το ταβάνι κάνοντας σάλτο για crowd surfing, ωε εξάσκηση της επόμενης φοράς που θα τους δείτε ζωντανά.

Όμορφα τα μελωδικά φωνητικά του Jamey στο κύκνειο άσμα του δίσκου “Time to murder it”, εκπληκτικό το ξεκίνημα με το ύπουλο μπάσο στο “The Divinity of Purpose” και το εκπληκτικό riff του “Dead man Breathing” ξεχώρισα προσωπικά, ως μέγιστες στιγμές του album και σίγουρα θα μείνει στην άκρη για πολλαπλές επανακροάσεις.

Μπορεί να μη βγει δίσκος της χρονιάς, αλλά μόνο και μόνο ότι διατηρούν το πάθος αυτό σε κάθε νότα αξίζουν τη στήριξη μας!

“Sometimes, standing for what you believe, means standing alone!”

445

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.