SKÅNSKA MORD: “Paths to Charon”

Οι Σουηδοί έχουν βαλθεί να με τρελάνουν φέτος. Μετά το τελευταίο Greenleaf, το μαγικό “Legend” των Witchcraft και αρκετά άλλα, μου έρχεται και το “Paths To Charon” των Σουηδών του Νότου, Skånska Mord.

Ήχος εμπνευσμένος από την αγαπημένη δεκαετία των 70s, που ορειβατεί σε ήχους μιας φυσαρμόνικας, που ακούγεται αχνά, ξεπηδούν απότομα από τα ηχεία μου.

Το όνομα τους εμπνευσμένο από παλιά σουηδική αστυνομική σειρά και σημαίνει οι φόνοι στη Skåne (το νοτιότερο γεωγραφικό διαμέρισμα της Σουηδίας) και το “Paths To Charon” είναι η δεύτερη τους δουλειά.

O Janne Bengtsson με την πανέμορφη Cornell-ική χροιά του, παρέα με τους κιθαροπαίχτες Patrik Berglin και Petter Englund, τον μπασίστα Patric Carlsson και τον τυμπανιστή Thomas Jönsson δημιουργούν ένα ωραίο μπλέξιμο μεταξύ Deep Purple και Soundgarden και εμπλουτίζουν το χώρο του hard rock.

Η φυσαρμόνικα του Bengtsson στο αρχικό “Dark Caves of our minds”, η guest εμφάνιση της κυρίας Ann-Sophie Hoyles στο “Addicts” και η κατά το ήμισυ μπαλάντα “Α Black Day”, που δείχνει τις φωνητικές δυνατότητες του τραγουδιάρη, σε παίρνουν από το χέρι και σου υπόσχονται 44 όμορφα λεπτά.

Κομμάτια σαν το “Lord of Space and Time” και το “Laggåsen” δείχνουν το πόσο σε καλό δρόμο βρίσκεται το συγκρότημα και δεδομένου της καταγωγής τους σίγουρα, θα υπάρξουν και ακόμα καλύτερα πράγματα!

Εσύ, που ακούς Graveyard, Lonely Kamel, Freedom Hawk, Spiritual Beggars και τέτοια, νομίζω πως θα βρεις ένα καλά κρυμμένο θησαυρό σε αυτό το album!

437

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.