SHAI HULUD: “Reach Beyond the Sun”

Ο “αμμοσκώληκας” επιστρέφει δριμύτερος. Θυμωμένος, μόνο όσο χρειάζεται όμως, για να αποσπάσει το σεβασμό μας.

Οι Shai Hulud εντυπωσίασαν την hardcore/metal σκηνή πριν 15 χρόνια με την κυκλοφορία του μνημιακού πλέον, “Hearts Once Nourished with Hope & Compassion” και έβαλαν από την αρχή ψηλά τον πήχη. Ο τότε τραγουδιάρης της μπάντας, Chad Gilbert επιστρέφει και πάλι στα καθήκοντα του, αν και ακόμα κατέχει και τη θέση του κιθαρίστα στους New Found Glory και μάλιστα, αναλαμβάνει και την εξαιρετική, σε αποτέλεσμα, παραγωγή.

Το “Reach beyond the sun” αποπνέει λύσσα και απόγνωση στην προσπάθεια του να σκοτώσει τον πεσιμισμό, και να φτάσει, όπως προδίδει και ο τίτλος πέρα από τον ήλιο.

Οι μελωδικές αλλαγές στο “Medicine for The dead” με κάνουν να δακρύζω από χαρά και να θέλω να διακτινιστώ σε κάποιο αμερικάνικο pit, όπου μανιασμένη καπελάκηδες θα χοροπηδούν.

Κομμάτια σαν το “Suffer Fools” δηλώνει και μια τάση tribute προ το νεοϋορκέζικο HardCore, αφού σε σημεία θυμίζει Madball ή Sick Of It All.

Στιχουργικά για μια ακόμη φορά οι αμερικανοί κάνουν αυτοθεραπεία και βγάζουν τα άπλυτα της ψυχής τους στη φόρα βοηθούμενοι στα φωνητικά από πολύ κόσμο.

Ο Jay Pepito (Reign Supreme, Blacklisted) στο “A Human Failing”, ο John Vigil (The Ghost Inside) στο “If A Mountain be My Obstacle”, ο Louis Hernandez (Alpha & Omega) στο “Man Into Demon”, όλοι οι προκάτοχοι του Chad (Matt Mazalli, Damien Moyal, Geert van der Velde) στο “Medicine to the Dead” και άλλοι.

Πολύ καλά δουλεμένος δίσκος που τελειώνει με μία κομματάρα (“If A Mountain be My Obstacle”), που 5 χρόνια μετά το “Misanthropy Pure”, βάζει δυνατά και πάλι το όνομα των Hulud στο χάρτη. Δε χρειάζεστε πυξίδα για να τους βρείτε, θα σας πάει η καρδιά σας μόνη της.

Σε καλή φόρμα βρίσκονται οι τύποι και παρουσιάζουν και ακόμη μια φορά το γνώριμο τους ήχο, που συνδυάζει το hardcore/punk με το progressive metal. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να περιγράψω άλλο. Ακούστε “Monumental Graves” και θα καταλάβετε.

467