MY TURN: “Athens”

Τι κι αν έχουν περάσει σχεδόν 6 μήνες από την κυκλοφορία του “Athens”Τι κι αν για εμένα αυτός ο δίσκος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το καλοκαίρι που μας πέρασε;
Τι και τι και τι και τι….
Πολλά τι, τα οποία δεν έχουν σημασία επί της παρούσης…

So…

Οι My Turn δημιουργήθηκαν το 2010 και πρόκειται ουσιαστικά για μια straightedge hardcore μπάντα , η οποία με πολλή δουλεία  και  με  μια αδιάκοπη συναυλιακή παρουσία τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων κατάφερε σε  σύντομο χρονικό διάστημα να “εδραιωθεί”, να αποκτήσει φανατικό κοινό και εν τέλη να μας χαρίσει μια τόσο όμορφη, ολοκληρωμένη και  ειλικρινή κυκλοφορία.

Το “Athens” αποτελεί την δεύτερη δισκογραφική δουλεία των My Turn, μετά την κυκλοφορία του demo “Noble Intentions” το 2010.  Από το πρώτο κομμάτι του δίσκου, το “Photos On The Wall”, καταλαβαίνεις τι θα ακολουθήσει. 10 συνθέσεις δυναμικού,  μελωδικού hardcore / punk με ιδεολογικό υπόβαθρο και στίχους βγαλμένους από την καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας λίγο-  πολύ ή κατά καιρούς μας έχουν απασχολήσει. Ο δίσκος ΔΕΝ κουράζει καθόλου , ακούγεται απνευστί και επαναλαμβανόμενα, ενώ ένα μεγάλο μπράβο για την εξαίρετη παραγωγή.

Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς με την ιδεολογία και τα πιστεύω των My Turn, τουλάχιστον οφείλεις να τους παραδεχτείς πως αυτό που διατείνονται αυτό είναι, δηλαδή μια straightedge hardcore μπάντα, και ίσως η μοναδική ενεργή,  αυτή την στιγμή αν δεν κάνω λάθος στον ελληνικό χώρο, ενώ δεν παύουν να υποστηρίζουν με όποιο τρόπο μπορούν τόσο την εγχώρια σκηνή , όσο και την ευρύτερη διεθνή, είτε με την συμμέτοχη τους σε φεστιβάλ, είτε με την διοργάνωση συναυλιών μέσω της WAK (World’s Appreciated Kitsch) ιδρυτικό μέλος της οποίας αποτελεί ο Αποστόλης και τραγουδιστής των My Turn.

Αν  παίζουν κάποιο live κοντά στην περιοχή σας, μην διστάσετε(το αντίτιμο συνήθως είναι εξευτελιστικό, μπορείτε να θυσιάσετε και λίγο χρήμα και λίγο χρόνο). Η δυναμική και η ζωντάνια τους επί σκηνής είναι απίστευτη και άκρως μεταδοτική και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε.

471