INFERNAL TENEBRA: “New Formed Revelations”

Όταν βλέπω μουσική με επιγραφή, που διαβάζει death είμαι πάντα λίγο επιφυλακτικός προσωπικά. Όταν πάτησα το play στο “New Formed Revelations” των Κροατών Infernal Tenebra η επιφύλαξη πήγε περίπατο.

Το album ξεκινάει δυνατά με το “Entropia” και τον τυμπανιστή να δείχνει ότι ξέρει που να αλλάζει τις ταχύτητες και πόσο να χρησιμοποιεί τη διπλή του μπότα, χωρίς να προσπαθεί να δείξει πόσο γαμάτος είναι. Ήχος που θυμίζει Morbid Angel, εποχής “Altars of Madness” με κάποιες πιο black επιρροές φωνητικά βαριά όσο χρειάζεται για να μην εξαφανιστεί τελείως η μελωδία τους.

Το όμορφο ξεκίνημα της ακουστικής κιθάρας στο “Failed Leaders Museum” (ένα από τα καλά του δίσκου) είναι όλα τα λεφτά και το πνεύμα των Testament και Kreator πλανάται στην ατμόσφαιρα, όσο αφορά τις κιθάρες και κάποιες στιγμές τα φωνητικά.

Το “New Formed Revelations” είναι η τρίτη τους κυκλοφορία και το νέο τους πρόσωπο, αφού ξεκίνησαν το 1999, όντας μια αμιγώς black metal μπάντα και για αυτή την αλλαγή εμπιστεύτηκαν τον ήχο τους στον Jens Bogren (Kreator, Soilwork, Amon Amarth) να κάνει την παραγωγή, που για μια ακόμη φορά έκανε εκπληκτική δουλειά.

Ένα συμπαγές σύνολο 8 τραγουδιών που μόλις περάσει η ολοκληρωμένη τους ακρόαση, θα γυρίσει πίσω σε κάποια για να τα ακούσεις ξανά και ξανά.

“The Art of Survival” και “Damage Control” είναι οι μεγάλες στιγμές του album αυτού, που με κάνει να κοιμάμαι με τον ένα μάτι ανοικτό περιμένοντας την τέταρτη τους επίθεση!

Hvala vam, braćo!

658

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.