ASIA: “Resonance”

Πιστεύω, ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήμουν ενθουσιασμένος παρουσιάζοντας δίσκο των Asia και μάλιστα σε ζωντανή ηχογράφηση. Όμως μετά από 22 ζωντανές ηχογραφήσεις (!!!!) ε, αρκετά πλέον…

Υπάρχει  βέβαια και ο αντίλογος ότι  γι’ αυτό το υπερ-συγκρότημα το σήμα κατατεθέν ήταν εξαρχής η μουσικότητα και τα φωνητικά. Μετά από αλλαγές στην σύνθεση τους, συμπληρώνουν 6 χρόνια επανασύνδεσης με την αρχική τους εμφάνιση, έχουμε ξανά  στα πλήκτρα τον Geoff Downes (The Buggles, Yes), στην κιθάρα τον Steve Howe (Yes), στα ντραμς τον Carl Palmer (Emerson Lake and Palmer), στη φωνή αλλά και στο μπάσο τον John Wetton (King Crimson, UK, Wishbone Ash).

Κυκλοφορούν λοιπόν σε μεγάλη φόρμα και παρά τις δυσχέρειες, τα προβλήματα υγείας και το πέρασμα 3 δεκαετιών το αποτέλεσμα της περιοδείας, που ακολούθησε το πολύ καλό άλμπουμ “Omega” και  που εύστοχα και λογικά ονομάστηκε “Resonance: The Omega Tour”!

Μιλώντας για λόγους στήριξης και δικαιολόγησης μίας ακόμη ζωντανής κυκλοφορίας, θεωρώ ότι η φωνή του Wetton είναι ένας από αυτούς. Σε αυτήν την ηχογράφηση φιλμογράφηση που έλαβε χώρα στη Βασιλεία της Ελβετίας στις 4 Μάη του 2010, όλες οι επιτυχίες ακούγονται προς τέρψη και ενθουσιασμό των οπαδών της μεγάλης αυτής μπάντας:

CD 1—”I Believe”, “Only Time will Tell”, “Holy War”, “Never Again”, “Through My Veins”, “Don’t Cry”, “All’s a Chord” (Howe solo), “The Valley of Rocks” (Howe solo), “The Smile has Left Your Eyes”, “Open Your Eyes”

CD 2—”Finger on the Trigger”, “Time Again”, “An Extraordinary Life”, “End of the World”, “The Heat Goes On”, “Sole Survivor”, “Go”, “Heat of the Moment”, “Wildest Dreams” (Japanese CD bonus track only)…

Χορταστικό και πλούσιο το μενού, χαρά στα αυτιά και για όποιον αγοράσει την deluxe έκδοση  υπάρχουν δύο dvd  που θα χορτάσουν και την αίσθηση της όρασης. Ιδιαιτέρα συστήνεται για αθεράπευτους οπαδούς!

471